Oranje voetbalsters niet naar Rio door gelijkspel tegen Zweden: 'We hebben enorme deuk opgelopen'

9 maart 2016 om 22:27
nl
De Nederlandse voetbalsters hebben naast een ticket voor de Olympische Spelen gegrepen. De ploeg van bondscoach Arjan van der Laan kwam woensdag op Het Kasteel in Rotterdam tegen Zweden niet verder dan 1-1. Daardoor gaat Zweden als winnaar van het olympisch kwalificatietoernooi (7 punten) naar Rio de Janeiro. "We wilden zo graag naar Rio, hebben er zoveel uren in gestoken en dan krijg je dit", zegt de teleurgestelde Oranje-speelster Daniëlle van de Donk na afloop.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Oranje, met Daniëlle van de Donk uit Valkenswaard in de basis, moest winnen van het nog ongeslagen Zweden om het laatste olympische ticket te bemachtigen. Eerder werd wel gewonnen van Zwitserland en verloren van Noorwegen.
Vivianne Miedema zette de voetbalsters al na vijf minuten wel op voorsprong. Maar op slag van rust kwam Zweden via Olivia Schough langszij na een enorme blunder achterin bij Oranje. Keepster Sari van Veenendaal besloot in plaats van een lange bal naar voren, kort te spelen op Kelly Zeeman. De verdediger wilde op haar beurt weer terugtikken naar haar doelman, maar deed dat te zacht. Een dure fout.
Bal weg peren"Dat was gewoon een fout en dat beseft ze zelf ook heel goed", zegt middenvelder Daniëlle van de Donk. "Wij zijn een voetballende ploeg en we willen het altijd voetballend oplossen. En als je het nu aan mij vraagt dan had ik de bal weg gepeerd. Maar als je die bal houdt en zo de rust in gaat, dan is er niks aan de hand."  
Geen tweede trefferDe noodzakelijke tweede treffer, die genoeg was geweest om Rio te halen, bleef in het verloop van de wedstrijd echter uit voor de ploeg van Van der Laan.
De teleurstelling was na afloop erg groot. "We wilden zo graag naar Rio, hebben er zoveel uren in gestoken en dan krijg je dit", zegt Daniëlle van de Donk. "Het komt ontzettend hard aan, we waren zoveel beter en konden winnen. Dit is echt superzuur, ik denk dat wij hier met z'n allen een enorme deuk hebben opgelopen."
'Pijn'"Dit doet heel veel pijn", vult Renée Slegers uit Someren aan. "We hadden ze bij de keel, dit is superbalen. Ik denk dat we hebben laten zien waar we goed in zijn, in aanvallen. Maar als je als land top wil zijn, moet je het allemaal beheersen. Dus ook goed verdedigen, ja.".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.