Gelukt! Grootste schoolreisje óóit in Beekse Bergen: kinderen maken herrie voor ontwikkelingslanden

10 maart 2016 om 12:08 • Aangepast 21 november 2020 om 12:08
nl
Een groep van 3000 schoolkinderen en begeleiders heeft donderdag in Safaripark Beekse Bergen het wereldrecord 'grootste educatieve schoolreisje' gevestigd. Het record wordt aangemeld bij Guinness World Records, dat daaraan strenge voorwaarden stelt, zegt een woordvoerder van het Liliane Fonds. "Het was super!''
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het vorige Guinness-record 'grootste schoolreisje' stamt uit 2013, toen 1872 leerlingen en 200 begeleiders van een school in Amersfoort in Walibi natuurkundeles kregen van astronaut André Kuipers.
'Wij trekken aan de bel'De recordpoging was onderdeel van de jaarlijkse actie 'Wij trekken aan de bel' van het Liliane Fonds. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor het recht op onderwijs van kinderen met een handicap in de armste landen ter wereld.
In de Beekse Bergen zongen de kinderen om 10.30 uur het actielied 'Herrie op het plein' en maakten vervolgens een minuut lang zo veel mogelijk lawaai. "Het was oorverdovend'', aldus de woordvoerder. De lawaaiminuut werd op veel meer plaatsen gehouden: in totaal deden 200.000 kinderen in Nederland, Afrika, Azië en Latijns-Amerika mee aan de lawaai-actie.
Lawaai ook in UdenZo ook in Uden bij Speel-Leer-Centrum De Wijde Wereld waar onze verslaggever donderdagochtend is. Daar is in de klas eerst aandacht besteed aan kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Zij kunnen niet altijd zomaar naar school, leren de kinderen.
En dat maakt indruk. "Als een kindje dat gehandicapt is buiten wordt gesloten dan breekt mijn hart", vertelt een van hen. Daarna mogen ze los en vooral heel veel herrie maken.

Wachten op privacy instellingen...

Huidige recordhoudersBij de recordpoging in de Beekse Bergen is geen official van Guinness World Records aanwezig. Wel volgt de organisatie een lange lijst van voorwaarden van Guinness om het record erkend te krijgen.
Het huidige Guinness-record 'grootste schoolreisje' stamt uit 2013, toen 1872 leerlingen en 200 begeleiders van een school in Amersfoort in Walibi natuurkundeles kregen van astronaut André Kuipers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.