Zaak overleden crimineel Danny de Deugd (26) uit Etten-Leur volgende week voor de rechter

10 maart 2016 om 10:20
nl
De 26-jarige crimineel Danny de Deugd uit Etten-Leur die vorig jaar omkwam bij een scooterongeluk in zijn woonplaats, werd verdacht van afpersing, bedreiging met een vuurwapen en diefstal met geweld. Dat blijkt uit de dagvaarding van het Openbaar Ministerie (OM). Volgens een woordvoerder van het OM komt de zaak van Danny volgende week woensdag voor de rechter. Het OM zal de zaak niet-ontvankelijk verklaren, omdat de verdachte overleden is.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De Deugd zou in 2013 iemand in Breda hebben afgeperst. Hij werd aangehouden nadat hij op 15 mei 2015 tijdens een diefstal in Roosendaal iemand bedreigde met een pistool. Daarbij zou hij ook geweld hebben gebruikt.
Gevangenis DordrechtDanny zat een maand vast in de gevangenis in Dordrecht. Op 19 juni vorig jaar werd hij vrijgelaten. Waarschijnlijk was hij al overleden toen hij op 28 augustus vorig jaar voor de rechter moest verschijnen.
Lichaamsdelen van Danny werden op 12 december gevonden in een sloot langs de Zevenbergseweg in Etten-Leur nadat daar gemaaid en gebaggerd was. Uit DNA-onderzoek kwam naar voren dat het om Danny ging, een bekende van de politie.
OngelukDe politie hield rekening met een misdrijf en begon een groot onderzoek. Twee weken geleden kwamen politie en justitie met de conclusie dat Danny waarschijnlijk door een ongeluk om het leven gekomen is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.