Hoeveel mensen kunnen in jouw gemeente zonder hulp de huur niet meer betalen? - Omroep Brabant

Hoeveel mensen kunnen in jouw gemeente zonder hulp de huur niet meer betalen?

11 maart 2016 om 06:00
nl
Het aantal Brabanders dat huurtoeslag heeft aangevraagd, is in vijf jaar met 20 procent gestegen. Steeds meer mensen hebben moeite hun huur te betalen zonder hulp van de overheid.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

Dit blijkt uit cijfers die LocalFocus via de Wet openbaarheid van bestuur heeft ontvangen van het Ministerie van Financiën.
Steeds meer huurtoeslagUit gegevens van de Belastingdienst blijkt dat de afgelopen tien jaar in steeds meer mensen huurtoeslag aanvroegen. Landelijk waren dat er in 2006 zo'n 973.000. Op 1 januari van dit jaar lag dat aantal op bijna 1,3 miljoen.
Landelijk gezien maken acht op de 100 inwoners gebruik van de huurtoeslagregeling. Ingezoomd op gemeenteniveau valt vooral Rotterdam op. In de havenstad maken per 100 inwoners veertien personen gebruik van huurtoeslag. Heerlen, Groningen, Leeuwarden en Delft maken de top-vijf compleet.
Brabant in de pasBrabant loopt in de pas met de landelijke cijfers, Kijkend naar de vijf grote Brabantse steden is te zien dat in Breda zeven van de honderd inwoners huurtoeslag aanvroegen. In Tilburg, Eindhoven, Helmond en Tilburg zijn dat er negen.
De kaart geeft per gemeente aan hoeveel mensen tussen 2011 en 2016 huurtoeslag aanvroegen.[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/56e14c5e9cd2c]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.