Video

Stichting Leerstoel Textiel wil textielprofessor aan de Universiteit Tilburg

10 maart 2016 om 14:06
nl
Een hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg die wetenschappelijk onderzoek gaat verrichten naar twee honderd jaar textielindustrie. Voor dat doel is de Stichting Leerstoel Textiel opgericht. De initiatiefnemers van de Leerstoel Textiel hopen dat het wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit in 2017 van start kan gaan.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Gert Jan de Graaf directeur van het regionaal archief Tilburg is nauw betrokken bij het initiatief om een leerstoel te verkrijgen aan de universiteit. "Die leerstoel is er niet aan de Tilburgse universiteit. En, dat is heel merkwaardig. Tot in de jaren tachtig is er op universitair niveau een hoogleraar geweest die zich bezighield met de textielindustrie en daarna niet meer."
Het initiatief voor het benoemen van een speciale hoogleraar sluit aan bij het project Tilburg Twee Eeuwen textielindustrie. Sinds november vorig jaar zijn tientallen vrijwilligers bezig om de geschiedenis van fabrieken en eigenaren tot op het kleinste detail na te zoeken. "Wij vinden dit thema zo belangrijk, dat het echt alle aandacht verdient. De textielindustrie is zo bepalend geweest voor de stad Tilburg."
Euro's De Stichting Leerstoel is druk bezig om het benodigde geld bij elkaar te krijgen om de hoogleraar van start te kunnen laten gaan op de universiteit. "Wij hopen dat de leerstoel in 2017 van start kan gaan", zegt Gert Jan de Graaf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.