Er komt een nieuwe provinciale weg tussen Oosteind en Dongen

10 maart 2016 om 13:21
nl
Er komt een nieuwe provinciale weg tussen de Provincialeweg in Oosteind en de kruising tussen de Duiventorenbaan en de Steenstraat in Dongen. Het is een van de vijf oplossingen die bedacht waren voor een betere doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. De nieuwe weg heeft de voorkeur van de betrokken gemeentebesturen en de provincie. In het meest gunstige scenario start de aanleg van de nieuwe weg in 2019.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De weg moet zorgen voor een betere doorstroming op de N629 en een goede bereikbaarheid van onder andere het nog aan te leggen bedrijventerrein Everdenberg-Oost. De provincie verwacht ook dat de geluidsoverlast voor bewoners van de wijk West I in Dongen vermindert en de luchtkwaliteit van de wijk beter wordt. Er zal minder verkeer door de wijk komen, is de gedachte.
RouteHet nieuwe tracé begint vanaf de kruising N629/Provincialeweg in Oosteind en loopt vanaf daar parallel aan het bestaande tracé tot vlak voor de Heikantsestraat. Dan buigt het af richting het Wilhelminakanaal, dicht langs het toekomstige bedrijventerrein Everdenberg-Oost. Het tracé loopt vervolgens parallel langs de noordkant van het Wilhelminakanaal richting Dongen. Ten westen van Dongen komt een nieuw viaduct over het kanaal. Het tracé sluit vervolgens aan op de bestaande kruising tussen de Duiventorenbaan en de Steenstraat.
21 maart is er een informatiebijeenkomst voor bewoners in het gebied. Gemeenteraden brengen begin juni hun advies aan de provincie uit. Als een meerderheid akkoord is, wordt een ruimtelijk plan gemaakt en start de aanleg van de weg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.