Addy van den Krommenacker schreeuwt de longen uit zijn lijf

10 maart 2016 om 15:14 • Aangepast 21 november 2020 om 12:07
nl
Modeontwerper Addy van den Krommenacker was even terug op zijn geboortegrond om samen met de kinderen van basisschool De Wijde Wereld in Uden aan de bel te trekken voor het Liliane Fonds. Zo'n 200.000 kinderen in Nederland, Afrika, Azië en Latijns-Amerika schreeuwden donderdag letterlijk om aandacht voor kinderen met een handicap in derde wereldlanden.
Profielfoto van Heyster Saskia van
Geschreven door
Heyster Saskia van
Wachten op privacy instellingen...

Om negen uur precies klonk er op het schoolplein aan de Helmteken in Uden een hels kabaal. Met pannendeksels, fluiten en sambaballen en vooral met heel veel gegil deden de kinderen én Addy mee aan de actie 'Wij trekken aan de bel'.
Addy van den Krommenacker is ambassadeur voor het Liliane Fonds. "Ik word voor veel goede doelen gevraagd, maar dit vind ik echt heel belangrijk. Ik heb zelf een heel fijne schooltijd gehad. Het is toch de basis voor alles wat je doet."
Nieuwe modeshowDe actie is bedoeld om aandacht te vragen voor kinderen met een beperking in de derde wereld. Addy onderbrak speciaal hiervoor de werkzaamheden voor zijn nieuwe show. "Normaal drie dagen voor zo'n grote show dan wil ik me helemaal daarop concentreren, maar nu in Uden en voor dit goede doel moest ik echt even komen."
De juf moest de kinderen wel even uitleggen wie Addy is. Ze hadden gehoord dat er een bekende Nederlander zou komen. "De kinderen dachten even Justin Bieber", lacht juf Neeltje. Dus moest Addy nog wel even vertellen waar hij bekend door is geworden. "Ik kleed prinsessen aan en Chantal Janzen; misschien ken je die wel."
Handtekening scorenDe achtste groepers wisten wel wie ze voor zich hadden; ze stonden direct in de rij om een handtekening te scoren bij de couturier. Er werd bijna gevochten om een stukje papier waarop hij zijn krabbel kon zetten.
Maar Addy was er natuurlijk om de kinderen aan te moedigen zich de longen uit het lijf te schreeuwen. En daar hebben kinderen niet veel aanmoediging voor nodig. "Ben je wel meteen goed wakker zo vroeg in de morgen", meende Addy.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.