RKC Waalwijk wil eindelijk van de laatste plek af én droomt stiekem van stuntje in vierde periode

10 maart 2016 om 18:31 • Aangepast 21 november 2020 om 12:07
nl
Het blijft een pijnlijk gezicht. RKC Waalwijk staat stijf onderaan in de Jupiler League. Maar bij de slechtst presterende profclub van Nederland blijven ze vol vertrouwen: RKC gaat die rode lantaarn nog kwijtraken de komende maanden.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

“Ik moet eerlijk zeggen: ik had vooraf niet verwacht dat het op deze manier zou gaan", geeft coach Peter van den Berg toe. “Ik vind sowieso dat we gezien het spel te laag staan op de ranglijst. We moeten gewoon een aantal wedstrijden gaan winnen. Ik weet ook zeker dat dat erin zit."
Vier uit tweeRKC heeft een goede serie nodig. En misschien zijn de Waalwijkers daar al aan begonnen. De afgelopen twee wedstrijden leveren vier punten op. Vrijdag tegen Fortuna Sittard moet daar een volgende overwinning bijkomen.
“Ik denk dat we een nieuwe weg zijn ingeslagen", zegt spits Pieter Langedijk. Het staat verdedigend goed. Als het balletje dan een keer goed valt, dan zie je dat we zomaar gaan winnen.”

Wachten op privacy instellingen...

Doelpunten van LangedijkAanwinst Langedijk moet zorgen voor de doelpunten bij RKC. Sinds zijn komst in de winterstop scoorde hij al drie keer. Die doelpunten zijn broodnodig, want RKC is de minst scorende ploeg in de Jupiler League.
Langedijk was bij koploper Sparta op een zijspoor geraakt, maar bij RKC is hij weer helemaal opgeleefd. “Ik vind het leuk om weer te spelen en leuk om doelpunten te maken. Dat doe je eigenlijk het liefst als voetballer.”
Dromen van een periodetitelVan die laatste plek afkomen, dat is dus het hoofddoel voor de komende weken. Maar stiekem dromen ze in Waalwijk ook nog van een stuntje. “Het zou leuk zijn als we toch nog wat kunnen betekenen in de vierde periode”, legt Langedijk uit.
Met vier punten uit twee wedstrijden doet RKC vooralsnog prima mee in die vierde periode. Maar trainer Van den Berg tempert meteen de verwachtingen. “In deze serie doen ook NAC, Volendam en VVV nog mee. Dat zijn niet de makkelijkste clubs. Als je realistisch bent denk ik dat het heel moeilijk wordt om wat te doen in de periode.”
Winnen zegt allesNiet te veel dromen over een periodetitel dus, maar gewoon punten gaan pakken. “We kunnen heel leuk spelen, en dat hebben we vaak genoeg gedaan. Maar leuk meespelen is niet genoeg", zegt de trainer.
"We moeten ook gaan winnen. Dat zorgt ervoor dat de tribunes weer wat voller worden. Want winnen zegt uiteindelijk altijd alles."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.