Brabantse milieugroepen willen nog voor de zomer een stop op de veestapel

10 maart 2016 om 15:45
nl
De veestapel in Brabant mag niet verder groeien. De provincie moet nog voor de zomer een stop instellen. Dat vinden de Brabantse Milieufederatie (BMF) en het Burgerplatform Minder Beesten. Ze schrijven dat donderdag in een gezamenlijk persbericht, naar aanleiding van gesprekken die de provincie organiseert over het mestoverschot in Brabant.
Profielfoto van Kraak Arjo
Geschreven door
Kraak Arjo

In februari bleek dat de veestapel in Brabant in 2015 opnieuw is gestegen met onder meer 235.000 varkens en 770.000 kippen.
Na het stoppen van die groei willen de milieu-organisaties beginnen met het saneren van de sector en het herstel van het Brabantse milieu, waarin volgens hen de veehouderij 'diepe sporen' heeft getrokken.
Nieuw Brabants mestbeleid De provincie hoopte dat de dialogen, die op verschillende plaatsen in Brabant worden gevoerd, richting zouden kunnen geven aan een nieuw Brabants mestbeleid.
Die kans lijkt klein, nu de milieugroepen recht tegenover veesector staan. Die willen grootschalige mestverwerking, en willen het gesprek over mest niet koppelen aan het aantal dieren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.