Mountainbiker Rudi van Houts met Becking naar Cape Epic: ‘Ambities blijven ongewijzigd, top 10’

10 maart 2016 om 17:28
nl
Mountainbiker Rudi van Houts uit Luyksgestel rijdt de dertiende editie van de Cape Epic met Hans Becking naast zich. Afgelopen jaren werd Van Houts vergezeld door de Spaanse wereldtopper Jose Hermida. De renner uit Luyksgestel rijdt tegenwoordig niet meer voor het Multivan Merida Team, maar onder de vlag van Bart Brentjens.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

Dat hij nu de zwaarste mountainbikerace ter wereld met een debutant rijdt, heeft volgens Van Houts geen invloed op de ambities, die blijven ongewijzigd.
Want ook dit jaar gaat hij voor een notering in de top tien. “Mijn vorige ploeggenoot was natuurlijk een wereldtopper, met name in de olympische discipline cross-country. Maar Hans (Becking, red.) heeft over het algemeen iets minder niveau, maar op lange afstanden is hij ook heel erg sterk.”
'Avontuur'Van Houts kan met recht een Cape Epic-veteraan genoemd worden. De mountainbiker uit Luyksgestel doet al sinds 2007 mee aan deze zware Zuid-Afrikaanse mountainbikerace.
“Het is gewoon dat avontuurlijke wat erbij komt kijken. Het is een wedstrijd die je met liefhebbers samenrijdt en waarmee je achteraf je verhalen deelt”, klinkt de liefdesverklaring van Van Houts voor de Cape Epic.
AmateursVoor de dertiende editie hebben zich dit jaar 1200 profs en amateurs uit de hele wereld ingeschreven. Verdeeld over acht etappes leggen zij zo’n 650 pittige kilometers af door de West-Kaap van Zuid-Afrika.
Het wordt afzien tot en met, maar toch keren de meesten ieder jaar weer terug om de helse tocht weer opnieuw te beleven. Dat geldt ook voor amateurmountainbiker John van de Wouw uit Geffen. Drie keer eerder deed hij mee en net als Van Houts rijdt hij de komende editie met een debutant naast zich.
Van de Wouw heeft Maikel Govaarts gevraagd om met hem naar Zuid-Afrika af te reizen. “Maikel is hetzelfde type persoon als ik, gewoon lekker rustig. Dat is ook belangrijk. Het is niet fijn als de ene flink gejaagd en gestresst is, dat werkt niet”, klinkt het uit de mond van Van de Wouw.
Govaarts gaat een spannend avontuur tegemoet. Eentje die hij alleen van YouTubefilmpjes kent. “Dat zou eigenlijk een hele nieuwe ervaring moeten worden, maar door het kijken naar YouTubefilmpjes krijg je een hele goede indruk van de Cape Epic-sfeer. Dat heb ik wel degelijk goed voorbereid”, zegt Govaarts overtuigend.
De Cape Epic begint komende zondag en duurt acht dagen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.