Video

Groots olympisch kunstwerk voor Marianne Vos geplaatst op rotonde

10 maart 2016 om 21:27
nl
Het Marianne Vos kunstwerk op de rotonde bij het dorpje Meeuwen is klaar. Op de rotonde is donderdag het kunstwerk geplaatst, dat is gemaakt door kunstenaar Pim Wever uit Vught. Het kunstwerk is een hommage aan de olympisch kampioene en bestaat uit een verzameling fietsen. Van kinderfiets tot olympische fiets, het staat allemaal in roestbruin op de rotonde.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Het kunstwerk in elkaar zetten, slijpen, lassen, passen en meten gebeurde woensdag en donderdag door zijn kompaan Jeroen van Rijn. "Het waren heel veel losse onderdelen, allemaal genummerd. Een soort puzzel met al resultaat dit kunstwerk."
Fietsen en nog eens fietsenOp de rotonde staat nu een kunstwerk dat begint bij een kleine kinderfiets en eindigt bij de olympische ringen. En dat is natuurlijk een verwijzing naar de Olympische Spelen van 2012, waar Vos, destijds inwoonster van Meeuwen, in Londen goud pakte bij de wegwedstrijd.
Wever over die symboliek. "De kinderfiets die misschien wel de basis is voor de grote successen van Marianne Vos. Zo wil ik laten zien dat je heel ver kunt komen, als je je hart volgt."
ReactiesNu het kunstwerk is geplaatst komen er ook reacties. "Dat is wel een mooi ding met de symbolen van de Olympische Spelen en de fietsen erbij. Het ziet er goed uit."
Een inwoner uit de regio die zijn dagelijkse fietsrondje maakt is ook te spreken over de kunst op de rotonde. "Ja, ze heeft het verdiend. Jammer dat ze er een tijdje uit is geweest. Ik denk dat ze te veel gevergd heeft van haar lichaam."
Op 23 maart wordt het kunstwerk op de rotonde officieel onthuld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.