Homo wensvader uit Roosendaal hoofdpersoon in documentaire: 'We willen mensen wakker schudden'

11 maart 2016 om 02:08
nl
Hoe moeilijk het is om als man je kinderwens in vervulling te laten gaan, daar weet Steven van Akelijen uit Roosendaal alles van. Hij zou graag een kindje willen, maar dat is voor hem als homoseksuele man ontzettend lastig. Om aandacht te vragen voor dit probleem maakte onlineplatform Mindshakes een documentaire over dit thema met Steven in de hoofdrol.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

"Ik wil ook graag met mijn wederhelft over straat met een buggy", vertelt Steven in de documentaire. "Voor mijn gevoel zit ik hier als een verslagen vogeltje dat op heeft gegeven."
“Waarom moet ik mijn droom laten varen door het beeld van maatschappij? Waarom kan het niet zo zijn dat de maatschappij zijn beeld aanpast?”, vraagt Steven zich af in de documentaire. Eerder stelde hij zich ook al verkiesbaar voor Mister Gay-verkiezing om zo te proberen om aandacht te krijgen voor dit probleem.
Wensvader staat er vaak alleen voorVanwege de Nederlandse wetgeving is het lastig voor wensvaders om een kindje te krijgen. Als je als man geen vrienden of familie hebt die een kindje voor je willen dragen, sta je er als wensvader vaak alleen voor.
“We willen dit graag onder de aandacht brengen. Mensen wakker schudden”, zeggen de makers. Daarom maakten ze dit portret van Steven.
Mijn lieve kleine prutsEerder schreef Steven al een brief aan zijn ongeboren kindje. Op YouTube plaatste hij een filmpje waarin hij de brief voorleest. Die brief richtte hij aan mijn lieve kleine pruts. Dat is ook de titel van de documentaire.[youtube:body:https://youtu.be/deyc-f1AVEQ]Bekijk hieronder de brief die Steven schreef aan zijn ongeboren kindje[youtube:body:https://youtu.be/0yJj7D3EnfA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.