Jacht op sjoemelende belastingadviseurs: onder andere doorzoeking in Eindhoven, twee arrestaties

11 maart 2016 om 08:55
nl
De FIOD heeft afgelopen week twee verdachten aangehouden in zes strafrechtelijke onderzoeken naar belastingfraude. De verdachten deden zich voor als belastingadviseur. Zij hebben vermoedelijk voor hun klanten opzettelijk een groot aantal onjuiste aangiften inkomstenbelasting ingediend, waardoor onterecht te veel geld is teruggevraagd. Deze week waren er diverse doorzoekingen in het land, waaronder in Eindhoven.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De FIOD stelt dat de 'dienstverleners' aftrekposten verzonnen, zoals ziektekosten en giften en die in de aangiften van hun klanten opvoerden.
Naast de aanhoudingen zijn doorzoekingen gedaan in woningen en bedrijfspanden in Eindhoven, Rotterdam, Haarlem, Alkmaar, Losser, Oldenzaal, Almelo en Duitsland. Behalve administratie is er ook contant geld in beslag genomen.
Grootschalige fraudeIn Eindhoven worden zeker negen ondernemingen  verdacht van grootschalige fraude met hun btw-aangifte, zo werd vorig jaar bekend. Zeer waarschijnlijk gaat het om fraudebedragen tussen de 250.000 en een miljoen euro. De FIOD en het Openbaar Ministerie zijn een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de ondernemingen. Het gaat onder meer om een callcenter en bedrijven in software, transport, projectinrichting en vastgoed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.