Video

Oosterscheldebende rond hennepteelt zet voet aan wal in Bergen op Zoom en Oud Gastel

11 maart 2016 om 11:30
nl
De zes verdachten die dinsdagavond zijn gearresteerd nadat aan de Nobellaan in Bergen op Zoom een grote hennepkwekerij en - stekkerij werd opgerold, maken mogelijk deel uit van een hennepbende in het Oosterscheldegebied. Dat vermoeden heeft de politie.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De recherche begon in 2015 een onderzoek naar de verdachten toen bleek dat steeds dezelfde mensen betrokken waren bij hennepkwekerijen in Zeeland. Dinsdag werden twee kopstukken, een 35-jarige vrouw uit Goes en een 49-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. In de kwekerij werden drie hennepknipsters uit Bergen op Zoom en Roosendaal op heterdaad betrapt.
Kweekspullen in loodsen ArgonLater werd in de buurt van twee loodsen aan de Argon in Oud Gastel een 43-jarige inwoner uit Bergen op Zoom opgepakt. De loodsen bleken vol kweekspullen te staan. De politie heeft de panden vrijdagochtend geruimd. In totaal waren twee grote vrachtwagens nodig om meststoffen, potgrond, vijverfolie en filters af te voeren.
Tijdens het politieonderzoek werden de afgelopen maanden ook hennepkwekerijen in huizen in Doetinchem, Dordrecht en nog vijf woningen in de provincie Zeeland opgerold. Naast de grote kwekerij in Bergen op Zoom, werd ook een loods op een industrieterrein in Zierikzee gevonden.
Verdachten nog in celHet onderzoek is nog in volle gang en richt zich naast de hennepteelt ook op witwassen en het voeren van een criminele organisatie. De zes verdachten zitten nog vast.[Youtube:Body:https://youtu.be/7pGb6CNNVZ0][Tweet:Body:https://twitter.com/MartijndeGraaf/status/708217154781519873]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.