Konijnen teisteren sportvelden Dongen

11 maart 2016 om 12:09
nl
De sportvelden langs het kanaal in Dongen zitten vol gaten. De plaatselijke voetbalclubs hebben namelijk last van een heuse konijnenplaag. Beheerders van de sportclubs moeten wekelijks de velden nalopen met emmers zand om alle gaten te dichten.
Profielfoto van Struijs Hannelore
Geschreven door
Struijs Hannelore

"Het zijn soms wel gaten van dertig centimeter diep", vertelt secretaris Harry van Rijswijk van voetbalclub Olympia '60. Het zorgt voor gevaarlijke situatie op de voetbalvelden: "Je zou je enkel kunnen breken."
Fretten of afschietenDe gemeente Dongen, beheerder van de sportvelden, erkent het probleem. Het is donderdagavond besproken in de gemeenteraad. "Afgelopen zomervakantie was de plaag er al. We hebben toen fretten ingezet om de konijnen te verjagen", vertelt sportwethouder Piet Panis.
Dat heeft tijdelijk geholpen, maar het heeft niet genoeg effect gehad: "We gaan op zeer korte termijn met een specialist zoeken naar een oplossing. Er is al wel eens een vergunning afgegeven voor het afschieten van de dieren, maar dat vinden we toch een te rigoureuze maatregel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.