Staffords bijten vrouw en twee andere honden, dierenpolitie bezorgd over bijtincidenten

11 maart 2016 om 14:10
nl
De dierenpolitie zegt zich zorgen te maken over meldingen van loslopende honden die andere dieren of mensen aanvallen. De laatste tijd zijn er enkele bijtincidenten op verschillende plekken in de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant geweest. Woensdagavond was het raak in de Spuilaan in Oudenbosch.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Twee Staffords die uit een tuin waren ontsnapt, liepen op straat en kwamen een vrouw en haar kleine hondje tegen. Een van de honden viel het kleine hondje aan. De vrouw probeerde haar huisdier te beschermen, maar werd zelf gebeten. Toegesnelde omstanders wisten de twee Staffords vast te pakken.
Rottweiler in nek gebetenDierenagenten namen de honden van de omstanders over. Tijdens de overdracht zag een Stafford een Rottweiler en zijn baasje. Omdat de Stafford geen halsband droeg, wist hij zich los te wurmen en viel de Rottweiler aan. De Stafford beet de Rottweiler in zijn nek en trok het dier naar de grond. Uit alle macht probeerden de agenten de Stafford van de Rottweiler los te krijgen. Dat lukte niet en daarom gebruikte een agent pepperspray. Daarna liet de Stafford zijn kaken los.
De dierenpolitie heeft beide honden meegenomen. De bijtende hond is in beslag genomen en krijgt een gedragstest. De eigenaren van de loslopende honden worden aansprakelijk gesteld voor wat er is gebeurd en zullen op een later tijdstip gehoord worden.
De dierenpolitie doet een dringend beroep op hondeneigenaren om hun dier beter in de gaten en onder appél te houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.