PSV-spelers niet gespaard voor zware week: Davy Pröpper zal gewoon spelen tegen Heerenveen

11 maart 2016 om 16:04 • Aangepast 21 november 2020 om 12:05
nl
PSV gaat een zware week tegemoet, maar trainer Phillip Cocu spaart niemand in de aanloop naar de duels met Atlético Madrid en Ajax. Tegen sc Heerenveen zal bijvoorbeeld Davy Pröpper, die op scherp staat, gewoon spelen. "Als je te veel met een mogelijke schorsing bezig bent, beïnvloedt dat je spel. Dat is niet goed.''
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

"Er komt een hele mooie week aan, dit zijn toch de mooie periodes voor een voetballer'', zei Cocu vrijdag vooruitblikkend op de cruciale week voor zijn ploeg. De wedstrijd in Madrid is bepalend voor het Europees avontuur van PSV, de wedstrijd tegen Ajax wordt gezien als de mogelijke beslissing in de competitie.
Maar eerst HeerenveenToch moet eerst Heerenveen worden verslagen. "Daar moeten we ons op focussen. Heerenveen is een ploeg met goede individuele kwaliteiten, ze presteren misschien wat wisselvallig dan anders, maar ik vind het zeker een goede ploeg.
ZIE OOK: PSV-icoon Piet Adriaans (88) op sterven, steward neemt zaterdag na 52 jaar afscheid van 'zijn' fans Cocu denkt dan zijn spelers het initiatief moeten nemen. "Wij zullen het spel moeten gaan maken zaterdagavond. We hebben veel spelers met snelheid dus we kunnen dan goed counteren."
'Veel PSV'ers in voorselectie Oranje' Woensdag maakte bondscoach Danny Blind zijn voorlopige selectie bekend voor het Nederlands efltal. PSV is hofleverancier. Namens de koploper van de Eredivisie zijn Davy Pröpper, Luciano Narsingh, Jeroen Zoet, Jeffrey Bruma, Luuk de Jong, Jürgen Locadia en Jetro Willems geselecteerd.
"Wij zijn als PSV altijd blij als onze spelers worden opgeroepen. Dat is een positieve ontwikkeling voor elk vertegenwoordigend elftal. Het is een goed teken en dat betekent dat ze op langere termijn goed presteren", aldus een tevreden coach.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.