Video

De Discodel, wie lust hem wel? Een frikandel met mayonaise en... discodip

11 maart 2016 om 21:00 • Aangepast 21 november 2020 om 12:05
nl
Wat is jouw favoriete snack? Vergeet hem maar, de nieuwste trend is een Discodel. Een frikandel met mayonaise en discodip. De Discodel werd bedacht door Stijn Berger (25) uit Lage Mierde en Bas van Lith (23) uit Goirle. Samen met twee studievrienden gingen zij in Nijmegen op zoek naar de ideale snack. En die snack is nu een enorme hit op internet.
Profielfoto van van den Hoven Maarten
Geschreven door
van den Hoven Maarten

“Het zure van de mayonaise gaat lekker samen met het zoete van de discodip”, zegt Bas van Lith. “En door het krokante van de discodip geeft het ook een lekkere bite.”
ZoektochtNovember vorig jaar gingen Bas en Stijn na een avondje stappen op zoek naar een vervanger van de good old frikandel speciaal. De frikandel met mayonaise en discodip was het eerste wat in hun op kwam.

“We waren eigenlijk verbaasd dat we die frikandel ook echt kregen. Maar kennelijk wilde de snackbarhouder wel meewerken en toen gingen we steeds gekkere dingen bedenken.”
De BesteHet eerste idee bleef echter de topper en dus verzonnen de heren ook maar gelijk een naam: De Discodel. De zelfbedachte snack is al lange tijd een favoriet van de vriendengroep, maar werd deze week ineens een internethit.
“Ik snap niet wat er allemaal gebeurt”, zegt Van Lith. “Wie het ontdekt heeft, weten we niet, maar ineens bellen alle kranten en tv-zenders ons over onze Discodel.”

Wachten op privacy instellingen...

Aandacht of niet, de mannen blijven genieten van hun zelfbedachte snack. Ze vinden hem zelfs zo lekker dat ze hem op elk moment van de dag kunnen eten. “Maar hij blijft toch het allerlekkerst na het stappen”, lacht Bas.
Jos Brinkie in de discoAls je een frikandel met mayonaise en discodip eet, dan moet een frikandel met satésaus en discodip ook lekker zijn dachten we bij Omroep Brabant. Maarten Kortlever probeerde hem in zijn radio-uitzending en wat denk je? Ook Lekker! We noemen hem 'Jos Brinkie in de disco!'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.