‘Oud-ambtenaar Pieter H. verduisterde 400.000 euro bij gemeente Helmond’

22 maart 2017 om 15:41
nl
De Helmondse oud-ambtenaar Pieter H. heeft ruim 400.000 euro verduisterd. Dat melden bronnen woensdag aan L1. Zowel het Openbaar Ministerie als de gemeente Helmond wil het bedrag niet bevestigen.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

De man en zijn vrouw, gemeentesecretaris Diana N. van de Limburgse gemeente Leudal, werden vorige week aangehouden voor witwassen en verduistering.

Schade
H. bekleedde diverse hoge functies bij de gemeente Helmond. Hij wordt verdacht van verduistering en valsheid in geschrifte. De schade voor de gemeente werd eerder becijferd op 20.000 euro, maar dat bedrag valt waarschijnlijk veel hoger uit.

Het voorarrest van het echtpaar dat in het Limburgse Roosteren restaurant Kasteel Eyckholt exploiteert, werd vorige week vrijdag met twee weken verlengd.

'Fout erkent'
De advocaat van H., Gitte Stevens, zegt dat H. tegenover gemeente Helmond heeft erkent dat hij fout heeft gehandeld. Over het bedrag wil Stevens geen uitspraken doen. Wel weet zij te melden dat H. benadrukt dat zijn vrouw niets verkeerd heeft gedaan. Zij heeft een andere advocaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.