Ajax-trainer Frank de Boer al bezig met komende topper: ‘NEC lijkt wel beetje op PSV’

11 maart 2016 om 17:30
nl
Trainer Frank de Boer beschouwt het thuisduel van Ajax zondag tegen NEC als generale repetitie voor de topper van volgende week bij PSV. “NEC heeft wel overeenkomsten met PSV'', blikte hij vrijdag vooruit.”
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

“Ernest Faber is ook een oud-coach van PSV. Als je het systeem bekijkt, dan zie je ook overeenkomsten. NEC speelt ook vaak met vier verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers. En met een uitzakkende middenvelder, net zoals Guardado bij PSV”, aldus De Boer.
ZIE OOK: Ernest Faber ziet zichzelf nog wel hoofdtrainer van PSV worden: 'Uiteindelijk is PSV mijn club'
Veel Ajacieden staan op scherpDe Boer benadrukte wel dat het duel met NEC het enige is wat nu voor hem telt. ,,Want als we punten zouden verliezen, dan is dat duel met PSV ook minder van belang'', zei hij. De Boer is niet van plan Riechedly Bazoer, Davy Klaassen en Nemanja Gudelj te sparen. Zij zijn bij een volgende kaart geschorst voor het duel met de Eindhovense kampioen.
ZIE OOK: PSV-spelers niet gespaard voor zware week: Davy Pröpper zal gewoon spelen tegen Heerenveen
De Boer kan weer beschikken over Anwar El Ghazi, die terugkeert van een schorsing. Het is onduidelijk of de aanvaller zijn basisplaats meteen weer terugkrijgt. Hij is in de tweede helft van het seizoen vooralsnog matig op dreef.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!