Vier paarden mogen voortaan N.O.P. achter hun naam schrijven

11 maart 2016 om 18:00
nl
De Stichting Nederlands Olympiade Paard heeft vier potentiële teampaarden vastgelegd. Nederlands kampioen VDL Groep Zidane van springruiter Leopold van Asten uit Duizel, Emerald van Harrie Smolders uit Lage Mierde, Glock’s Cognac Champblanc van Gerco Schröder en eventing-toptalent Concrex Bayro van Tim Lips uit Breda dragen vanaf nu het achtervoegsel N.O.P. bij hun naam.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De contractondertekening vond plaats tijdens de persconferentie over de ‘Road to Rio’ van de KNHS vrijdag in de Brabanthallen.
Hippische equipes ambitieus richting RioVol ambitie presenteerden de coaches van de diverse hippische disciplines vrijdag in Den Bosch hun plannen richting Olympische Spelen van Rio. "We streven naar ten minste vier medailles, de score van Londen'', vatte Maarten van der Heijden, technisch directeur van paardensportbond KNHS, het uitgangspunt samen.
De grootste uitdaging ligt volgens Van der Heijden op de discipline eventing, waarop Nederland bij de Wereldruiterspelen in het Franse Caen (2014) het brons veroverde. "Bij springen en dressuur behoren we al langer tot de top van de wereld en gaan we voor een individuele en een teammedaille, net als in Londen. Met eventing sta je na één goed resultaat niet meteen tussen de grote landen. Het is moeilijk, maar niet onmogelijk. Het is onze meest ambitieuze medaillewens.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.