Eigenaar moet puin van ingestort pand op Markt Den Bosch zelf opruimen

11 maart 2016 om 19:37 • Aangepast 21 november 2020 om 12:05
nl
De gemeente Den Bosch stelt de eigenaar van het ingestorte pand op de Markt verantwoordelijk voor het opruimen van de restanten. Daarvoor moet een zogeheten veiligheidsplan worden opgesteld. Dat is een plan van aanpak over hoe het puin veilig kan worden opgeruimd.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Om overlast van stof te voorkomen, wordt maandagochtend het puin met water beneveld. Dit zal worden herhaald als het de komende tijd droog weer blijft. De hekken rondom het ingestorte pand, waarin opticien Pearle was gevestigd, zijn inmiddels bekleed met Jeroen Boschdoeken.
Het eeuwenoude hoekpand aan de Markt stortte zaterdag 27 februari rond 23.00 uur in. Er vielen geen slachtoffers. Er was een vestiging van opticien Pearle in gevestigd die werd verbouwd.
Het onderzoek naar de oorzaak van de instorting van het pand is in volle gang. De gemeente bekijkt wanneer de resten van het historische pand kunnen worden opgeruimd en hoe dat kan worden gecombineerd met het lopende onderzoek.
Containers wegDeze week zijn de containers verwijderd bij het pand van FEBO. Het pand is van binnen gestut en hoeft niet meer aan de voorkant te worden gestut. Ook zijn de hekken voor het pand verplaatst.
Opticien Pearle heeft inmiddels een nieuw pand gevonden. 18 maart opent de nieuwe winkel op 150 meter van de oude zaak.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.