Leerlingen Bergen op Zoom maken aanslagen in Londen van dichtbij mee, school Breda blaast reis af

LONDEN - Een aantal leerlingen van het Mollerlyceum in Bergen op Zoom zag woensdagmiddag hoe een auto op een groep mensen inreed in Londen. De aanslag vond plaats op Westminster Bridge in de buurt van waar de groep bezienswaardigheden aan het bekijken was. Van de leerlingen raakte niemand gewond, een school uit Breda heeft besloten hun schoolreis voorlopig af te blazen.

De leerlingen zijn in Londen voor hun buitenlandse reis. “Gelukkig is iedereen nu veilig in het hotel of bij hun gastgezinnen. Er zijn verder geen rare dingen gebeurd”, aldus Frank Looijen, directeur van het Lyceum. De reis wordt ingekort: “Donderdag gaat iedereen naar huis. De reisorganisatie is ermee bezig.”

Volgens Looijen gaat het om een hele kleine groep die de aanslag echt van dichtbij heeft gezien. “De helft van de leerlingen was ergens anders in de stad. En van de groep die op de brug was, zijn er enkelen die het echt hebben zien gebeuren”, aldus Looijen. “Deze leerlingen krijgen nazorg in samenspraak met de ouders wanneer ze weer thuis zijn.”

Berlijn
Looijen heeft eerder een vergelijkbaar soort crisismanagement moeten toepassen tijdens een eerdere schoolreis. “Een groep leerlingen was met Kerstmis in Berlijn, waar een aanslag werd gepleegd. We besloten toen ook iedereen op het eerste vliegtuig naar huis te zetten.”

Een Facebookpost vanuit Londen toen er nog niets gebeurd was:Reis afgeblazen
Het Newman College uit Breda was van plan om woensdagnacht met een groep leerlingen naar de Britse stad af te reizen. De school besloot na de aanslagen te reis naar een ander datum te verplaatsen, ten spijte van 3-mavoleerling Finette.

"Sinds ik klein ben, wil ik naar Londen. Nu ging het eindelijk gebeuren, daar kijk ik al naar uit sinds ik op de middelbare school zit, want toen wist ik dat ik naar Londen zou gaan. En dan gaat het nu niet door. Gelukkig wordt het nog verplaatst, maar het kan nog wel even duren", aldus Finette op Telegraaf.nl.