Witwassen miljoenen The Grass Company: Tilburgse verdachten weer vrij

11 maart 2016 om 19:34
nl
De twee Tilburgse leidinggevenden van coffeeshop The Grass Company in Den Bosch en Tilburg, die woensdag werden gearresteerd op verdenking van het witwassen van meer dan twintig miljoen euro, zijn weer vrijgelaten. Frans van Laarhoven (58) en de eigenaar van The Grass Company (55) blijven wel verdachten, melden advocaten van advocatenkantoor Spong vrijdag.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Het onderzoek naar The Grass Company loopt al jaren. Het OM vermoedt dat een deel van de inkoop van de cannabishandel tussen 2002 en 2014 onjuist in de boeken is vastgelegd. Dat geld is belegd in meerdere landen in Europa en Azië. Zo zou voor meer dan 10 miljoen euro zijn belegd in Thailand. Daarbij werd gebruik gemaakt van zogenoemde katvangers om inkomsten en bezit te verhullen.
Advocaat Sidney Smeets van Spong Advocaten: "Het Openbaar Ministerie is er blijkbaar na vijf jaar onderzoek niet in geslaagd om deze twee hoofdverdachten langer vast te houden dan twee dagen. Met een ronkend persbericht werd er aangegeven dat de twee hoofdverdachten in de cel zaten, en nu mogen ze alweer naar huis."
Vast in ThailandFrans van Laarhoven uit Tilburg is de broer van Johan van Laarhoven, die al langer vastzit in Thailand voor het witwassen van miljoenen euro's die hij verdiende met de handel in softdrugs.
Johan van Laarhoven was de oprichter van twee coffeeshops in Tilburg en twee in Den Bosch. Samen met zijn broer Frans exploiteerde hij verschillende bedrijven ter ondersteuning van cannabishandel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.