FC Oss krijgt in Breda 5-0 klop van NAC; trainer Robbemond onder vuur

11 maart 2016 om 23:06 • Aangepast 21 november 2020 om 12:04
NAC heeft vrijdagavond met ruime cijfers van provinciegenoot FC Oss gewonnen. In Breda werd het 5-0. Van Diermen en Ünal scoorden voor rust, Ars, Matic en Brands in de tweede helft.
Profielfoto van Ronald Sträter

Het eerste wapenfeit in de Brabantse derby tussen NAC en FC Oss was na tien minuten spelen voor de bezoekers. Richard van der Venne kreeg een zeer goede kans, maar NAC-doelman Ten Rouwelaar stond zijn mannetje.
Goed werkEnkele minuten later deed keeper Xavier Mous zijn werk goed aan de andere kant. Hij keerde een schot van Seuntjens en een kopbal van Van Diermen.
In de 27e minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Uit een vrije trap kopte verdediger Kevin van Diermen de 1-0 binnen.Acht minuten later scoorde NAC opnieuw. Na een lepe steekpass van Sjoerd Ars gunde Mats Seuntjens de eer aan Enes Ünal, die zijn 'balletje breed' in een leeg doel kon schuiven.
GevaarlijkFC Oss werd daarna nog tweemaal gevaarlijk, maar dat leverde geen doelpunt op. "In de eerste helft doe je heel veel dingen goed, maar je gaat wel met 2-0 naar binnen", mopperde FC Oss-trainer Reinier Robbemond
Na rust probeerde FC Oss aan te zetten, maar kreeg meteen lik op stuk. Spits Sjoerd Ars schoof in de 50e minuut een prachtige voorzet van Seuntjens binnen, 3-0.
Drie minuten later knalde Uros Matic ook nog de 4-0 binnen en was de wedstrijd, zo dat al niet het geval was, helemaal beslist. "Je weet dat het belangrijk is om na de rust goed uit de kleedkamer te komen", zegt NAC-speler Mats Seuntjens, die eigenlijk gepasseerd was, maar een basisplaats kreeg omdat Vlatko Lazic ziek is. "De trainer hamerde er in de rust op dat we sneller moesten gaan spelen. Dan zie je dat we nog beter gaan voetballen en FC Oss uit elkaar speelden."
Het werd dan ook nog erger voor FC Oss. In de 68e minuut schoot invaller Kevin Brands ook nog de 5-0 binnen. "Ieder tegendoelpunt doet pijn", zegt FC oss-keeper Xavier Mous. "En als het er dan vijf in een wedstrijd zijn, is dat vervelend."
Trainer Robbemond onder vuurDe forse nederlaag maakt het er niet beter op voor FC Oss-trainer Reinier Robbemond, die onder vuur ligt bij de fans. Of hij contractverlenging krijgt, hangt af van de resultaten in de komende weken, zo zei directeur Peter Bijvelds voor de wedstrijd.

"Daar hoef je geen genie voor te zijn", zegt coach Robbemond. "Als de resultaten slecht zijn en ze komen met de keuze dat ze nog even met contractverlening willen wachten, komt dat niet omdat de resultaten zo fantastisch zijn. En daar zijn we allemaal doodziek van. We kunnen alleen met z'n allen keihard werken om er uit te komen."
Brief van fansDe fans stuurden al een brief naar de directie om een stokje te steken voor de contractverlenging. "Die mensen zijn teleurgesteld en dat begrijp ik. Die brief is uiteindelijk een keuze die zij maken. Daar kan ik niks mee en heb ik geen invloed op", aldus Robbemond.