Ooggetuige schietpartij Eindhoven in shock: ‘Ongelooflijk dat politie Rupert neerschoot’

13 maart 2016 om 10:14 • Aangepast 21 november 2020 om 12:03
nl
Rupert L., de man die zaterdagmiddag door de politie is neergeschoten nadat hij dreigde met een mes, zorgt in Eindhoven al langere tijd voor overlast. Dat meldt een ooggetuige aan Omroep Brabant. Hij was voorafgaand de schietpartij in het huis waar L. en een andere man met elkaar vochten. Later werd L. op straat neergeschoten. “Dat had niet mogen gebeuren. Er is in mijn ogen verkeerd en uit angst gehandeld”, zegt de man, die in dezelfde straat woont en op visite was in het huis waar werd gevochten.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De politie benadrukt dat er sprake was van een bedreigende situatie. L. bedreigde een agente met een scherp voorwerp en weigerde te luisteren. Vervolgens schoot de politie hem neer.
Agenten kwamen naar de Wassenaarstraat vanwege een melding van een vechtpartij tussen twee mannen. Eén van de vechtersbazen, naar nu blijkt Rupert L., wilde zich niet overgeven en dreigde met een scherp voorwerp, aldus de politie. Ook zou er een honkbalknuppel in het spel zijn. “Een mes heb ik niet bij hem gezien”, zegt de ooggetuige.
'Het was heel heftig'De collega van de bedreigde agente wilde erger voorkomen en loste twee schoten. Eindhovenaar L. werd door zeker één kogel getroffen. “Het was echt heel heftig, er heerste grote paniek in en rondom de woning. We hebben onmiddellijk eerste hulp verleend en de hulpdiensten gewaarschuwd.”
Een andere buurtbewoner bevestigt dat L. weigerde te luisteren naar de politie. "De agenten riepen dat de man moest gaan liggen. Dat weigerde hij. Toen is er pepperspray gebruikt, waar de man ook niet echt op reageerde. Hij zei alleen iets in de richting van ‘ik doe toch niks’. Ik ben op dat moment naar binnen gegaan omdat ze echt voor mijn deur liepen. Ineens hoorde ik twee schoten, toen bleek de man verderop op de stoep te liggen..."
'Het is ongelooflijk'Volgens de politie is er geschoten, omdat er sprake was van een dreigende situatie. “Daar klopt niks van”, zegt de ooggetuige. “Het was niet meer dan een ordinaire vechtpartij, die beter in de kiem gesmoord had moeten worden. Hier is gehandeld door iemand die de situatie niet aankon. Ongelooflijk dat dit heeft kunnen gebeuren.”
Omdat een agent betrokken is bij de schietpartij, wordt het onderzoek afgehandeld door de Rijksrecherche. Hoe het met het slachtoffer gaat, is niet duidelijk. Hij is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.