Video

Maikel van der Vleuten uit Mierlo derde bij de Indoor Brabant-derby

12 maart 2016 om 21:32
nl
Maikel van der Vleuten is zaterdagavond als derde geëindigd bij de Indoor Brabant derby. De overwinning (83,89 sec.) ging naar de Zwitser Romain Duguet die daarmee de Van Schijndel Bouwgroep Prijs in de wacht sleepte. Wout-Jan van der Schans eindigde als tweede (84,89 sec.).
Profielfoto van Maarten Nuyts
Geschreven door
Maarten Nuyts

Van der Vleuten klokte de snelste tijd van alle deelnemers, maar ging op één hindernis in de fout. Inclusief de vier strafseconden kwam hij uit op een tijd van 85,77 sec. "Achteraf ben ik er tevreden mee, maar het was een onnodige fout.Ik moest Kisby nog corrigeren na een voorafgaande sprong." Na zijn springfout ging de combinatie vol door. "Kisby is van nature een snel paard, dus ging ik vol door."
Vijf Brabantse combinatiesOnder de 22 combinaties die aan de derby deelnamen zaten vijf Brabantse deelnemers. Behalve Maikel van de Vleuten uit Mierlo kwamen ook Piet Raijmakers junior (Asten), Leopold van Asten uit Duizel, Henk van de Pol uit Knegsel en Harrie Smolders (Lage Mierde) in de ring. Van Asten eindigde op de achtste plaats in 88,28 sec.. Smolders eindigde als elfde in een tijd van 90,01 sec., Van de Pol werd veertiende met een tijd van 93,47 sec. en de tijd van Piet Raijmakers (97,24 sec. was goed voor een achttiende plaats.
De laatste twee wonnen de Indoor Brabant Derby al eens: Van de Pol in 2012 en Smolders in 2008.
Dicht bij overwinningTwee jaar geleden was Van der Vleuten ook dicht bij de overwinning in de derby. Toen lag hij lange tijd op koers voor de winst, maar op de laatste hindernis maakte hij toen toch nog een springfout. Daardoor werd hij tweede achter Hamad Ali Mohamed A Al Attiyah uit Quatar die het parcours foutloos aflegde. Vorig jaar werd Van der Vleuten vijfde, Jur Vrieling uit Holwierde won toen de derby.
De 22 deelnemers moesten zo snel mogelijk een aantal hindernissen nemen die in twee hallen stonden opgesteld. Beide hallen zijn door een gang met elkaar verbonden. De paarden moeten daar in volle galop doorheen. Dat leverde zoals ieder jaar weer spectaculaire beelden op.
De derby was live te zien op Omroep Brabant tv en internet. Paul Post gaf commentaar bij de wedstrijd. Oud-springruiter Piet Raijmakers sr. assisteerde hem daarbij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.