Video

Udenaren vrezen voor overlast door komst goudgele fastfoodgigant

12 maart 2016 om 16:53
nl
De gemeente is er blij mee, maar de buurtbewoners een stuk minder: de komst van een foodcourt met drie fastfoodrestaurants en een benzinepomp langs de A50 bij Uden. De Udenaren vrezen overlast en bovendien zou een megalichtmast het uitzicht op natuurgebied De Maashorst verpesten.
Profielfoto van van den Broek Rob
Geschreven door
van den Broek Rob

"Als je nu aan komt rijden vanuit Veghel of Oss dan zie je de grote, mooie koepelkerk van Uden, maar vanaf volgend jaar is dat het logo van McDonald's", vertelt een teleurgestelde Miriam Kloosterman.
MegalichtmastMet ballonnen probeerden de boze buurtbewoners zaterdag aan te geven hoe hoog de grote lichtmast naast de A50 gaat worden. "De snelweg ligt hier hoger, dus moet er ook een hogere lichtmast komen", aldus wethouder René Peerenboom.
Maar voor de buurtbewoners is die megalichtmast niet de enige doorn in het oog. Ook zou het foodcourt het natuurgebied verpesten. "Het is niet alleen lichtoverlast, maar ook stankoverlast en de bezoekers die overal maar afval neergooien", meent Kloosterman. "Daarbij komt het foodcourt op maar een paar meter van waar mensen wonen."
'Zorgen niet nodig'Wethouder Peerenboom zei tijdens de demonstratiebijeenkomst dat de buurtbewoners zich geen zorgen hoeven te maken. "Het foodcourt komt aan de rondweg, het gebied waar mensen wonen blijft intact."
Peerenboom wil onderzoeken hoe een volgende keer de inwoners meer betrokken kunnen worden bij de aanpassing van het bestemmingsplan. Maar dat betwijfelen de Udenaren. "Vroeger was dit het buitengebied", legt Kloosterman uit. "Inmiddels hebben we hier de A50, een hotel, een nieuw ziekenhuis en nu dus een foodcourt."
Veel zin heeft het protest van de Udenaren niet, want het foodcourt komt er gewoon. Begin volgend jaar moet het klaar zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.