Neergeschoten Rupert L. vecht voor zijn leven in Catharina Ziekenhuis: ‘Kogel doorboorde long’

13 maart 2016 om 07:15 • Aangepast 21 november 2020 om 12:03
nl
De 41-jarige Rupert L. die zaterdagmiddag werd neergeschoten door een politieagent, vecht momenteel voor zijn leven. De Eindhovenaar ligt in kritieke toestand op de intensive care in het Catharina Ziekenhuis, nadat een politiekogel zijn long doorboorde. Politiewoordvoerder Jordi Cebrian kan vanwege het onderzoek niet bevestigen of de man inderdaad in de borst is geraakt.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het slachtoffer wordt op het ogenblik geopereerd aan zijn verwondingen. “Het ziet er helemaal niet goed uit”, zegt zijn advocaat Mark Nillesen tegen Omroep Brabant. “Het is zeer kwalijk dat mijn cliënt in de borst is geraakt. Er zijn tig manieren om een man op afstand te houden. Dit lijkt mij niet de juiste werkwijze.”
L. bedreigde na een vechtpartij een politieagente met een scherp voorwerp en weigerde het wapen neer te leggen. Een collega voelde zich hierop gedwongen om L. neer te schieten.  
ZIE OOK: Ooggetuige schietpartij Eindhoven in shock: ‘Ongelofelijk dat politie hem neerschoot’
Bekende crimineelDe naam van Rupert L. duikt veel op in strafdossiers. De Eindhovenaar is onder meer veroordeeld voor het mishandelen en bedreigen van een agent en voor winkeldiefstal.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.