Hartverwarmend: PSV-supporters brengen eerbetoon aan ernstig zieke ex-steward Piet Adriaans

12 maart 2016 om 20:37 • Aangepast 21 november 2020 om 12:03
nl
Om hem de laatste eer te bewijzen, hebben PSV-fans zaterdagavond een erehaag gevormd voor de ernstig zieke ex-steward Piet Adriaans. Onder begeleiding van Stichting Wens Ambulance werd Piet op een brancard naar het stadion gebracht.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Stichting Wens Ambulance is een stichting die zich inzet voor de laatste wens van ernstig zieken. De laatste wens van Piet was om de wedstrijd tegen Heerenveen bij te wonen. Door zijn ziekte was hij al ruim een halfjaar niet meer in het Philips Stadion geweest.
Honderden supporters zorgden er zaterdagavond voor dat het laatste bezoek aan het PSV-stadion van de voormalige steward geweldig begon. Ze klapten eervol voor de zieke Piet. Een hartverwarmend gebaar.

Wachten op privacy instellingen...

Schok voor clubDe 88-jarige Piet heeft volgens artsen niet lang meer te leven. Het nieuws was een schok voor met name de harde kern van PSV. Piet was namelijk als clubicoon ruim vijftig jaar lang verantwoordelijk voor de veiligheid in en rond het Philips Stadion.
In 2008 werd al onder luid applaus afscheid van de voormalige steward genomen. Volgens supporters heeft hij een hart van goud en 'iemand die op momenten streng was, maar altijd rechtvaardig en eerlijk'.
'Prachtig dat fans dit doen' Onlangs zei Piet nog tegen Omroep Brabant uit te kijken naar zijn allerlaatste bezoek zaterdagavond. Zijn zoon Ruud vulde aan: "Het is prachtig dat de fans dit allemaal doen voor Piet. Dat verdient hij."
LEES OOK: Ernstig ziek PSV-icoon Piet Adriaans (88) neemt zaterdag na 52 jaar afscheid van 'zijn' fans

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.