Willem II niet opgewassen tegen AZ in Tilburg

12 maart 2016 om 22:55 • Aangepast 21 november 2020 om 12:03
Willem II heeft zaterdagavond verloren van AZ. De Tilburgers hadden vanaf het begin van de wedstrijd weinig in te brengen tegen AZ, dat vanuit een gesloten organisatie op de juiste momenten de aanval zocht.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Yoeri Nijs

De 21-jarige AZ-spits Vincent Janssen bleek de gevaarlijkste tegenspeler. Hij was echter nog wat ongelukkig in de afronding en claimde bovendien vergeefs een strafschop bij de arbitrage nadat Jordens Peters hem duidelijk zichtbaar uit balans had gebracht en naar de grond trok.
Willem II lonkte voor de rust alleen uit spelhervattingen naar een treffer. Na ruim een half uur eindigde een vrije trap van Rochdi Achenteh op de binnenkant van de paal.
Strafschop leidt tot eerste doelpuntNa de rust ging van AZ en met name van Janssen opnieuw de meeste dreiging uit. Een kopbal van AZ-verdediger Derrick Luckassen belandde op de onderkant van de lat. In de zeventigste minuut kwam Janssen toch tot scoren, uit een strafschop na een opzichtige handsbal van Funso Ojo (0-1).

Vijf minuten later besliste het goudhaantje van AZ de wedstrijd: 0-2. Voor de Alkmaarse ploeg was het alweer de negende competitiezege in 2016.

Bijzonder momentWillem II verloor zaterdag dus, maar het was wel een bijzondere wedstrijd voor de Tricolores. Het was namelijk voor het eerst dat de gebroeders Dries (Willem II) en Stijn Wuytens (AZ) tegenover elkaar stonden in het betaalde voetbal.
AZ klimt in ranglijstAZ, dat in de eredivisie de voorgaande drie uitduels in Tilburg had verloren, is nu naar de derde plaats op de ranglijst geklommen. De ploeg van John van den Brom heeft drie punten meer dan Feyenoord, dat zondag uit tegen Vitesse speelt. Willem II, dat in augustus AZ in Alkmaar op 0-0 hield, blijft vijftiende.