'Een verkeerde instelling', harde conclusie Davy Pröpper na duur puntenverlies PSV tegen Heerenveen

13 maart 2016 om 00:26
nl
Het leek allemaal zo makkelijk te gaan in Eindhoven. Sinds het begin van dit jaar reeg PSV de zeges aaneen. Volgens kenners is de ploeg van Phillip Cocu dan ook de grote favoriet om de landstitel te veroveren. Traditioneel lastige uitwedstrijden zoals tegen Feyenoord en Groningen werden simpel gewonnen en PSV bleef ook in de Champions League knap overeind tegen het sterke Atlético Madrid. Maar zaterdag kwam er een plots eind aan de flow.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Heerenveen snoepte PSV in Eindhoven twee dure punten af. Mitchell te Vrede opende de score vlak na rust. Luuk de Jong maakte nog wel snel gelijk, maar de stormloop op het doel van Erwin Mulder leverde daarna niets op.
'Sommigen hadden dag niet'"We kregen genoeg kansen op de 2-1 en het kan dan ook 3-1 of 4-1 worden", analyseerde De Jong na afloop. "Maar dit was zo'n dag waarop 'ie na de 1-1 niet wilde vallen. Het was gewoon niet goed van onze kant."
Volgens de aanvoerder haalden te veel PSV'ers zaterdag hun niveau niet. "Natuurlijk doet iedereen zijn best, maar sommigen hadden hun dag niet. Dan moet je elkaar helpen. Daar hebben we als team in gefaald."
Te slap en te slordigPloeggenoot Davy Pröpper wijst naar de manier waarop PSV aan het duel begon. Te slap en te slordig. "Een verkeerde instelling", oordeelde de middenvelder.
Pröpper vermoedt dat de mooie resultaten van de laatste weken daar debet aan zijn. "We waren zo goed bezig... Daarin zijn we misschien iets doorgeslagen. We dachten dat we heel goed waren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.