'Gijzeling' in huis in Nijnsel: vier arrestaties nadat vrouwen werden vastgehouden

13 maart 2016 om 12:15 • Aangepast 21 november 2020 om 12:02
nl
De politie heeft zondagochtend in Nijnsel (bij Sint-Oedenrode) vier mannen opgepakt die ervan verdacht worden twee vrouwen tegen hun wil in te hebben vastgehouden. De slachtoffers zijn inmiddels in goede gezondheid aangetroffen, bevestigt de politie tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Zondagmiddag bleek dat de ‘gijzeling’ op een misverstand berust. Dit bericht is niet meer actueel.
LEES OOK: Gijzeling in Nijnsel blijkt misverstand door taalbarrière
Na een tip om halfacht 's ochtends is de politie gaan zoeken in de omgeving van het Wijngaardplein in Eindhoven. Agenten gingen daar ook een huis binnen, maar daar werd niemand aangehouden. Later bleek dat de vrouwen niet werden vastgehouden in Eindhoven, maar in Nijnsel.

De vrouwen komen uit het buitenland. De politie kan niet vertellen uit welk land.
Zij werden vastgehouden in een huis op de hoek van de Lieshoutseweg en de Azaleastraat in Nijnsel. Naast de vrouwen en de vier mannen was er niemand anders is het huis aanwezig.

Melding via via aan 112De vrouwen zouden volgens het ED zelf met de politie hebben gebeld. De politie kan dit niet bevestigen. "Wij hebben geen direct contact gehad met één van de vrouwen. De melding kwam via via tot ons", zegt een woordvoerder van de politie.
De mannen worden verdacht van vrijheidsberoving en zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ook de vrouwen zijn meegenomen om hun verhaal te horen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.