Rico Verhoeven blijft ondanks 'heel veel druk' wereldkampioen én opent z'n eigen sportschool

13 maart 2016 om 13:44
nl
Zonder al te veel problemen verdedigde Rico Verhoeven uit Halsteren zaterdagavond in Parijs zijn wereldtitel kickboksen. Hij hield er alleen wat last aan z'n z'n knie en onderarm aan over. Maar daar doet-ie niet moeilijk om. "Een beetje koelen, dan is het wel over." En Rico heeft ook nog nieuws: hij gaat z'n eigen sportschool openen.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Dat Verhoeven z'n Glory-wereldtitel in het zwaargewicht verdedigt, is al bijna geen verrassing meer. Iedereen gaat er eigenlijk vanuit dat hij wint.
"Dat legt wel heel veel druk op je", vertelt Rico zondag in het Omroep Brabant-programma Sportlunch. "Uiteindelijk blijft het een gevecht. De tegenstander blijft een zwaargewicht. Het blijft fiftyfifty."
Vijf rondesIn tegenstelling tot z'n vorige wereldtitelgevecht, sloeg Verhoeven zijn tegenstander deze keer niet knock-out. Maar over vijf rondes was Verhoeven duidelijk de betere. [Instagram:body:https://instagram.com/p/BC4reUNNvBr/]
"Ik had alle rondes duidelijk op m’n naam gezet, dus dat was fijn", vertelt Verhoeven. "Het was ook fijn om weer eens vijf rondjes te doen. De vorige keer in Amsterdam was ik binnen twee minuten klaar. Het is belangrijk om wedstrijdritme te hebben. Dat krijg je van vijf rondes diep gaan."[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=wZkcSkjux4Q]
Overstap naar MMA.Dat ritme is ook belangrijk voor de overstap die Verhoeven wil maken richting mixed martial arts, oftewel MMA. Dat is nóg een stapje heftiger, er is nóg meer geoorloofd, inclusief het blijven in slaan op het hoofd van je tegenstander.
Dat klinkt misschien gevaarlijk, maar vechtmachine Verhoeven maakt zich daar niet druk om. "We zijn allemaal getraind. We zijn allemaal atleten. Iedereen weet waar ie voor gaat. We zijn hier voor gemaakt eigenlijk."
LEES OOK: Kickbokser Rico Verhoeven verdedigt zijn wereldtitel in Parijs: ‘Gewoon een dag op kantoor'
Eigen sportschoolTussendoor had Rico Verhoeven ook nog een nieuwtje. Hij gaat namelijk z'n eigen sportschool openen in Halsteren. "Voor recreanten, vooral bedoeld om via kickboksen fit te worden." Over een maand moet de sportschool open gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.