Marianne Vos is nerveus voor haar rentree in het peloton: ‘Maar het is mooi om er weer bij te zijn’

13 maart 2016 om 14:43 • Aangepast 21 november 2020 om 12:02
nl
Na tien maanden blessureleed maakt Marianne Vos zondagmiddag haar rentree. Niet met het doel om te winnen, maar om eindelijk weer eens een keer te rijden in een peloton. "Ik heb ernaar uitgekeken. Maar het brengt ook wel een klein beetje nerveusiteit met zich mee", vertelt Vos.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

De wielrenster uit Meeuwen doet mee in de Drentse Acht van Westerveld. Dat is een wedstrijdje rondom Dwingeloo.
Extra spannend"Het is mooi om er weer bij te zijn", vertelt Vos in het Omroep Brabant-programma Sportlunch. "Elk nieuwe seizoen is weer spannend hoe het gaat. En voor mij is het nu natuurlijk extra spannend omdat ik er zo lang uit heb gelegen en omdat het onzeker is hoe ik er nu voorsta in dit veld."
Vos rijdt in Drenthe niet om te winnen. Maar ze denkt dat ze het niet makkelijk gaat krijgen. "Ik ben weer welkom ontvangen. Dat is heel fijn om te merken. Maar waar het kan zullen ze me af laten zien."

Wachten op privacy instellingen...

Oude niveauVos hoopt natuurlijk terug te keren op haar oude niveau. Nog niet zo heel lang geleden won ze alles wat er te winnen viel. Maar om daar weer te komen, is zo'n eerste wedstrijdje heel belangrijk.
"Het is natuurlijk heel fijn om weer een keer in koers te rijden. Hoe het voelen hoe het is in het peloton. Daar kun je bijna niet alleen tegenaan trainen. Hoe het dan uiteindelijk gaat en hoe ik me staande weet te houden, dat weten we achteraf."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.