Video

Gijzeling in Nijnsel blijkt misverstand door taalbarrière

13 maart 2016 om 16:37
nl
De gijzeling in Nijnsel blijkt te berusten op een misverstand. Dat laat de politie weten aan Omroep Brabant. Zondagochtend viel de politie een huis binnen aan de Lieshoutseweg in Nijnsel (bij Sint-Oedenrode) en hield daar vier mannen aan omdat zij twee vrouwen zouden hebben gegijzeld.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

De twee vrouwen waren eerder vrijwillig met vier Poolse mannen naar het huis aan de Lieshoutseweg gegaan. Op een gegeven moment wilde één van de twee vrouwen wel weg.
Zij kreeg echter het idee dat ze niet weg mocht van de mannen. Hierop besloot ze een vriendin die ergens anders was berichten te sturen. Die vrouw heeft vervolgens alarm geslagen en de politie ingeschakeld.
TaalbarrièreDat de vrouw dacht dat ze werd vastgehouden in de woning is waarschijnlijk toe te schrijven aan de taalbarrière. De Poolse mannen spraken namelijk alleen Pools en de vrouw alleen Italiaans. "We gaan ervan uit dat het op een misverstand berust", zegt de politie.
Uit onderzoek blijkt dat er in woningen geen strafbare feiten zijn gepleegd. De mannen daarom zijn in de loop van de middag weer vrijgelaten. Zij zijn dus ook niet meer verdacht.
De politie wil verder niet zeggen waarom de vrouwen in het huis aanwezig waren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!