Marianne Vos zit bij rentree 'gewoon' in kopgroep en is daar heel blij mee

13 maart 2016 om 18:48 • Aangepast 21 november 2020 om 12:01
nl
Marianne Vos is in haar eerste wedstrijd na tien maanden blessureleed als tiende gefinisht. De renster uit Meeuwen zat in de Drentse Acht van Westerveld als vanouds in de kopgroep.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Winnen deed ze dus niet, maar dat kon haar weinig schelen. Blij en tevreden kwam ze over de finish. Kilometers maken en weer 'koersgevoel' krijgen, dat was haar doel. En dat is dus gelukt.
Vos doet kopwerkVos deed flink wat kopwerk in de kopgroep. In de finale trok ze de sprint aan voor haar ploeggenoot Anouska Koster, die derde werd. De Canadese Leah Kirchmann van Liv-Plantur schreef de wedstrijd in Dwingeloo op haar naam.
LEES OOK: Marianne Vos is nerveus voor haar rentree in het peloton: ‘Maar het is mooi om er weer bij te zijn’
Wat gaat Vos dit jaar doen?Marianne Vos kwam in mei vorig jaar voor het laatst in actie. De 28-jarige meervoudig olympisch en wereldkampioene weet nog niet hoe de rest van het seizoen eruit ziet. De Spelen in Rio halen is haar doel is, maar ze heeft er nog niet veel aan gedacht. "Jij bent de eerste die Rio laat vallen en dat ik er nu aan denk, maar ik heb absoluut niet aan Rio gedacht", zei ze na afloop.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Moerenhout niet verbaasdDe wielrenster wil dus nog niet heel ver vooruit kijken. "Het doel is om Rio te halen. Vandaag was een test. Ik heb een stapje meer kunnen zetten, dan ik vooraf verwachtte. Dat is heel goed nieuws.'' Haar ploegleider Koos Moerenhout was niet verbaasd door de prestatie van Vos: "Marianne is goed in orde, dat wisten we natuurlijk wel. Het was heerlijk om te zien hoe snel ze haar plek vond. Een goede test waar we mee verder kunnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.