Pastoor Reusel reageert furieus op vragen van verslaggeefster, 'Tot ziens'

13 maart 2016 om 20:51
nl
Een pastoor in Reusel heeft onlangs een hoop kritiek gekregen toen hij onverwacht een Mariabeeldje uit een kapelletje meenam. Een reporter van de landelijke omroep PowNews wilde om opheldering vragen, maar kreeg de wind van voren.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Het is al langere tijd hommeles in Reusel, waar pastoor Karel van Roosmalen de parochianen van Sint Clemens leidt. Hij haalde de woede van dorpelingen op de hals toen hij pas een Mariabeeldje weghaalde uit een kapelletje.
Leeg kapelletjeDe pastoor nam het beeldje en nog wat beelden en kelken mee, omdat het kapelletje gedwongen dicht moet. Maar hij deed dit volgens bewoners veel te vroeg. Zij waren niet voorbereid en troffen het kapelletje ineens leeg aan.
Volgens sommigen 'gijzelt' Van Roosmalen het Mariabeeld en zou hij het willen inzetten als drukmiddel. Het Eindhovens Dagblad meldde eerder dat de dorpelingen het beeld kunnen terugkrijgen als de Dorpsraad vijf mille overmaakt.
Pastoor boosVoor PowNews was de situatie zo opmerkelijk dat ze er een verslaggeefster naartoe stuurde. Die ving echter bot. Toen ze vroeg of de pastoor nog had gebiecht vanwege het meenemen van het beeldje, reageerde de geestelijke volgens de beelden furieus.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=89w3vMIySss]
'Tot ziens'Omroep Brabant heeft Van Roosmalen om een reactie gevraagd vanwege zijn optreden in het item van PowNews. Hij liet weten niets kwijt te willen, zei 'tot ziens' en gooide de hoorn op de haak.
LEES OOK: Pastoor haalt Mariabeeld weg uit kapelletje, dorpelingen Lage Mierde des duivels

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.