Video

Eindhovens stel beroofd van papegaai na advertentie op Marktplaats, dief gevlogen

14 maart 2016 om 21:03
nl
Het ging niet van harte, maar de vogel moest gewoon de deur uit. Vanwege de gezondheid van een echtpaar uit Eindhoven. En dus zetten ze Koko, hun papegaai, op Marktplaats. Met pijn in hun hart.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Maar dat een potentiële koper er gratis mee vandoor zou gaan, sterker nog, het dier zou stelen, nee, daar had het stel niet op gerekend. Toch overkwam dit maandagmorgen Lies Pennings uit de Steenbergenstraat in Eindhoven. "Mijn papegaai is niet gevlogen, maar gereden!"
'Oprechte belangstelling'“De man reageerde vorige week op onze advertentie en zei dat hij vandaag zou komen”, vertelt Lies. “Hij meldde zich inderdaad aan het eind van de ochtend en toonde oprecht belangstelling. Hij wilde onder meer weten wat onze Koko kon zeggen en doen. Terwijl ik de voederbakjes wilde pakken, verzwikte ik echter mijn enkel.”
Van dat moment wist de 'vogelliefhebber' gebruik te maken want binnen de kortste keren was hij gevlogen. Met Koko én diens kooi. "Het is zo brutaal. Het is geen fiets die ze jatten maar een levend dier!"
Weggereden in donkere auto“Het ging zo snel, ik heb niet meer kunnen achterhalen wat het kenteken was van zijn auto", klinkt het nog beduusd uit de mond van Lies. "Ik kon me nog wel herinneren dat hij uit Venray kwam en in een donkerkleurige auto reed. Zwart of blauw, dat weet ik niet meer.”
Twee dingen zijn wel zeker: Koko zal normaal gesproken nooit meer terugkomen en hun voormalige baasjes kunnen fluiten naar hun geld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.