Drie bewoners BaLaDe in Waalwijk voorlopig niet terug naar huis na brand in appartement

14 maart 2016 om 16:39
nl
Drie bewoners van verzorgingshuis BaLaDe in Waalwijk kunnen voorlopig nog niet terug naar hun appartementen. De woningen zijn te ernstig beschadigd bij een grote brand vrijdagmiddag.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Volgens een woordvoerster van wooncorporatie Casade hebben de gedupeerde bewoners ergens ander onderdak gevonden. Wanneer zij weer in hun appartement kunnen, is niet bekend.
FrietpanHet vuur ontstond vrijdag rond halfzes in een appartement op de derde verdieping van de zuidvleugel. Vermoedelijk raakte een frietpan oververhit. Het appartement werd grotendeels verwoest. Andere woningen liepen rook- en roetschade op. Veertien bewoners moesten de nacht elders doorbrengen.  
De bewoners van het verzorgingshuis werden meteen door het personeel geëvacueerd. De kinderopvang in de buurt van het complex zetten de deuren open, waar alle mensen die naar buiten moesten konden worden opgevangen.
Verstandelijke handicapIn verzorgingshuis BaLaDe wonen mensen met een verstandelijke handicap, mensen die beschermd wonen en senioren. Vanwege de kwetsbaarheid van deze mensen zetten de hulpdiensten extra veel materieel in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.