Overvallers sluipen huis binnen in Oss en gaan vriend van bewoonster met geweld te lijf

14 maart 2016 om 19:30
nl
Drie overvallers slopen op zondagavond 31 januari door een huis waarin een aantal jongeren in een begeleid wonen-traject verblijven. Op dat moment waren er drie mensen in het huis aan de Kastanjelaan aanwezig. Opsporingsprogramma Bureau Brabant zond maandagavond een reconstructie uit van de gewelddadige overval.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Het leek die dag een zondagavond als vele anderen. Een jongen die op de benedenverdieping woont, had een rustige avond. Boven had een andere bewoonster bezoek van haar vriend. Wat ze allemaal niet in de gaten hadden, was dat drie overvallers rond kwart over negen door hun huis slopen.
AangekloptEen van de overvallers had een wapen in zijn hand. Hij klopte op de deur van de kamer van de vrouw. “Ik dacht dat het begeleiding was, want er werd rustig op de deur geklopt. Toen ik de deur opende, stonden er drie mannen voor mijn neus”, aldus de vrouw in Bureau Brabant.
Met veel geweld gingen de daders haar vriend te lijf. De vrouw vluchtte naar de onderbuurman, die meteen de politie belde. “Toen wilde ik weer naar boven om mijn vriend te helpen, maar mijn onderbuurman liet me niet naar buiten omdat het niet veilig was.”
Pistool achtergelatenOp de bovenverdieping was de vriend van de vrouw nog in gevecht met een van de overvallers, tot ze er opeens vandoor gingen. De overvallers lieten het pistool achter. Ze namen een jas, een smartphone en sigaretten mee. Na de overval vond een politiehond in de brandgang achter het huis een spoor dat leidde naar twee fietsen. Mogelijk waren die van de daders.
'Dit is gewoon overmacht'Gerco Schep, bestuurder van de Oosterpoort waarvan het pand aan de Kastanjelaan is, zegt dat er eigenlijk niets gedaan kan worden om dit soort incidenten verder te voorkomen: "Er is al beveiliging en begeleiding, dit is gewoon overmacht en hier kunnen wij niets meer aan doen." Strenger beveiligen is volgens hem geen optie: "Wij zijn een zorginstelling. Onze panden inrichten als kluizen gaat ten koste van de zorg die wij bieden. Daarbij is dit het eerste incident in zo’n dertig jaar."
Diefstal uit vrachtwagenIn Bureau Brabant was verder nog aandacht voor de diefstal uit een vrachtwagen in Veldhoven. De daders zijn vastgelegd op camerabeelden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.