Video

FC Oss is de effectiefste in derby tegen 'ongemotiveerd' FC Den Bosch: 3-1

14 maart 2016 om 22:21 • Aangepast 21 november 2020 om 11:59
nl
FC Oss weet weer hoe het voelt om te winnen. Uitgerekend in de derby tegen FC Den Bosch lukte het eindelijk weer eens. Oss won met 3-1. Opvallend: twee Ossenaren en een Bosschenaar scoorden.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

De atmosfeer in Oss was enigszins troosteloos. Erg druk was het niet op de maandagavond en Bossche supporters waren vanwege rellen in het verleden niet welkom.
ZIE OOK: Krankzinnig duel: RKC verspeelt ruime voorsprong (en alle andere Jupiler League-uitslagen)
Play-offs versus rode lantaarnVoor beide ploegen stond er veel op het spel. Den Bosch heeft nog flink wat punten nodig om zich te verzekeren van de play-offs. FC Oss probeert uit alle macht te voorkomen dat het de rode lantaarn in handen krijgt.
De thuisploeg begon het felste aan de derby. Niet dat voetballend nou alles goed ging, allesbehalve dat zelfs, maar zo af en toe werd Oss wel dreigend. Irvingly van Eijma testte keeper Bruno Appels met een krul in de verre hoek. Aan de andere kant vuurde Alessio Carlone op Oss-doelman Xavier Mous.
Ossenaar en BosschenaarNiet onverdiend kwam FC Oss vijf minuten voor rust op voorsprong. Richard van der Venne (uit Oss) nam goed aan, liet de bal een keer stuiteren en haalde verwoestend uit: 1-0. Drie minuten later had diezelfde Van der Venne ook de 2-0 moeten maken, maar voor een leeg doel raakte hij de onderkant van de lat.
Met invaller Arda Havar, net terug van een blessure, ging FC Den Bosch na rust op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er al snel. Havar (Bosschenaar) kopte simpel binnen na een prima voorzet van Jordy van der Winden.

Wachten op privacy instellingen...

Toch weer FC OssOss was het daarna even kwijt, maar FC Den Bosch kreeg de bal ondanks een paar megakansen niet meer tussen de palen.
FC Oss bleek een stuk effectiever. Dean van der Sluys (uit Oss) ging een kwartier voor tijd aan de wandel en schoot prachtig de 2-1 binnen. Het was z´n eerste doelpunt ooit, en wat voor één. "Dat voelt wel heel lekker", glunderde hij na afloop. In blessuretijd maakte Istvan Bakx (niet uit Oss of Den Bosch, wel ex-FC Den Bosch) er ook nog 3-1 van.
Geen polonaiseFC Oss loopt na de eerste zege in bijna twee maanden tijd weer wat uit op hekkensluiter RKC Waalwijk. "Het was lang geleden", zei Ossenaar Van der Sluys. "Het is vooral lekker dat we nu tegen Den Bosch de drie punten pakken. Dat is echt heerlijk."
Maar van feestvreugde was geen sprake bij FC Oss, volgens trainer Reinier Robbemond. “We moeten ook niet overdrijven. We winnen één wedstrijd. Dat moet uiteindelijk iets normaals zijn. Natuurlijk moet je blij zijn, maar we gaan niet in polonaise hier de tent uit.”
Vloet haalt uit naar spelersFC Den Bosch staat nu weer net buiten de plekken die recht geven op play-offs. Daarvan baalde trainer Wiljan Vloet.
Maar hij haalde vooral hard uit naar z'n spelers, die volgens hem niet de goede instelling hadden. “Als je als trainer in de rust je spelers een kwartier lang moet motiveren. Dat vind ik raar, dat dat gebeurt in een derby."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.