Hans van Breukelen ziet kansen voor PSV tegen Atlético Madrid: 'David kan van Goliath winnen'

15 maart 2016 om 00:25
nl
Hans van Breukelen flikte het met PSV in 1988. Als underdog het onverslaanbaar geachte Real Madrid uitschakelen. En hij sluit niet uit dat PSV op dezelfde manier historie gaat schrijven tegen Atlético Madrid. De voormalige keeper ziet overeenkomsten tussen toen en nu.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Van Breukelen: "Ook wij speelden met 0-0 thuis gelijk tegen Real Madrid. En net als nu Atlético, was toen Real Madrid zwaar favoriet. Maar ik geloof dat ook dit PSV-elftal historie kan schrijven. In topsport is niets onmogelijk. Ik geef PSV 20 tot 25 procent kans om door te gaan"
Overeind blijven in Estadio Vicente CalderónMaar dan zal PSV overeind moeten blijven in een kolkend Estadio Vicente Calderón, de sfeervolle thuishaven van Atlético Madrid, "PSV moet de eerste paar minuten goed doorkomen en niet meegaan met het spel van Atlético. Niet de duels opzoeken en fysiek willen spelen. Je moet veel bewegen er ' omheen'  voetballen. Dan zit een verrassing er in en kan David van Goliath winnen."
De vergelijking met 1988 is gemaakt. Toen schakelde PSV torenhoge favoriet Real Madrid uit en won vervolgens de Europa Cup 1, de voorloper van de Champions League.
Belangrijkste en lelijkste goalEn dat allemaal doordat uitgerekend Edward Linskens 80.000 socios in het Bernabéu-stadion stil  wist te krijgen door het belangrijkste en tegelijkertijd lelijkste doelpunt uit de geschiedenis van PSV te scoren.
[YouTube:body:https://youtu.be/TocNeb17eAs]
Wie zou in de huidige selectie van PSV de Edward Linskens-rol op zich moeten nemen? Van Breukelen, moet hier even over denken. "Pfff. Wie heeft er nu bij PSV zo'n naar schot? Een beetje poep op de schoen? Laat het Guardado maar wezen. Die scoort niet zoveel en speelt vrijwel op dezelfde positie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.