Video

Nog meer scherpe pinnen in bossen in Zeeland gevonden: jongen gewond geraakt

15 maart 2016 om 15:17 • Aangepast 21 november 2020 om 11:59
nl
In de bossen in Zeeland is een jongen gewond geraakt nadat hij op een ijzeren plaat met scherpe pinnen ging staan. Het voorwerp stak uit de grond op een pad waar veel motorcrossers komen. Waarschijnlijk is de 'val' er neergelegd om motorcrossers te weren. In de bossen zijn dinsdagmiddag nog vijftien losse pinnen gevonden.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De plaat waaraan de jongen zich verwondde werd gevonden bij de Buntweg. In een bericht op Facebook waarschuwde de politie direct dat er wellicht meer van zulke platen in het bos zijn ingegraven. Dit bleek dinsdagmiddag dus het geval. Toen werden door de politie vijftien losse pinnen gevonden.

Wachten op privacy instellingen...

“Wij snappen dat de overlast van motorcrossers heel vervelend is, echter is dit niet de manier om het op te lossen”, benadrukt de politie. Het is nog niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor het plaatsen van de platen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Onze verslaggever die dinsdag in de bossen was, sprak daar met onder meer een aantal ruiters. Zij gaven aan dat ze zich ernstig zorgen maken over de pinnen in het bos. Ze zijn bang dat paarden gewond raken.
De waarschuwing van de politie wordt op Facebook daarom door de ruiters gedeeld. De ruiters gaven ook aan dat de motorcrossers in de bossen zich eigenlijk altijd netjes gedragen. "Wanneer ze ons zien dan stoppen ze en zetten ze hun motoren uit", zei een van hen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.