‘Denk aan onze kinderen’, politie haalt pamfletten tegen vluchtelingen in Osse buurt weg

15 maart 2016 om 11:01 • Aangepast 21 november 2020 om 11:59
nl
De politie heeft dinsdagochtend in de Jonkers van Ossstraat in Oss verschillende pamfletten verwijderd tegen de komst van alleenstaande vluchtelingen in de straat. Dinsdagavond om zeven uur gaan de buurtbewoners gezamenlijk de straat op om te demonstreren.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De bewoners zijn boos omdat in leegstaande huizen alleen maar alleenstaande, mannelijke vluchtelingen komen te wonen. De pamfletten roepen op tot protest. “Dit kunnen wij als buurt niet accepteren. Hoe veilig zijn onze vrouwen, kinderen en kleinkinderen?”, schrijven de demonstranten.
Wie de brieven in de wijk heeft opgehangen, is niet bekend. Maar buurtbewoners zeggen wel het met de inhoud eens te zijn. “Dit is niet de plek om huizen vol te proppen met alleenstaande mannen, denk aan de scholen hier in de wijk."

'Te triest voor woorden'Inmiddels is op Facebook de groep ‘Krinkelhoek In Actie Tegen Asielzoekers’ in het leven geroepen. “Onze wijk gaat naar de klote. Te triest voor woorden dit”, zo valt te lezen op het sociale platform.
Brabant Wonen stelt samen met de gemeente Oss in de wijk Krinkelhoek de lege huizen beschikbaar voor de vluchtelingen in de vorm van kamerverhuur. Volgens de buurtbewoners is het ‘volproppen van alleenstaande mannen’ in de woningen vragen om problemen.

Wachten op privacy instellingen...

Dezelfde buurtBij een huis in de Jonkers van Ossstraat werden maandag leuzen tegen de komst van vluchtelingen gekalkt. Op de straat stonden leuzen als: ‘Stop de asielwaanzin’, ‘Hier komen alleen mannen’ en ‘Help eerst de gezinnen’ gekalkt. De leuzen zijn inmiddels door de woningcorporatie verwijderd.
In oktober van het vorig jaar werd in dezelfde buurt in de Philips van Polstraat ook een huis beklad. Toen schreven vandalen op de gevel van het huis ‘Eigen volk eerst’ en ‘Geen vluchtelingen’.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.