Video

Onderzoek naar vermiste Jelle Leemans in Breda: auto in Markkanaal was leeg, geen sporen van Belg

15 maart 2016 om 14:33 • Aangepast 21 november 2020 om 11:58
nl
De politie heeft dinsdag na een zoekactie in het Markkanaal aan de Hartelweg in Breda een auto uit het water gehaald. Volgens een woordvoerder heeft de actie te maken met het rechercheonderzoek naar de verdwijning van de 27-jarige Jelle Leemans uit België. Aanvankelijk was onduidelijk of er stoffelijke resten van de Belg of iemand anders in de auto lagen. Aan het einde van dinsdagmiddag liet de politie weten dat de auto leeg was. Ook is er geen spoor naar Leemans gevonden.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Jelle Leemans wordt sinds 21 november 2013 vermist. Hij vertrok die dag naar Roosendaal, waarschijnlijk voor een drugsdeal en sindsdien is hij spoorloos. De politie vreest dat Leemans is vermoord.
Dumpplek lijkenHet politieonderzoek vond plaats in het stuk kanaal waar in 2014 het stoffelijk overschot van John Wassink uit Roosendaal werd gevonden en vorig jaar het dode lichaam van Freddy Janssen uit Valkenswaard.
Bij het autobedrijf van John Wassink werd in september 2014 ook onderzoek gedaan in verband met de verdwijning van Jelle Leemans. Twee mannen werden die maand aangehouden, maar wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.
LEES OOK: Weer onderzoek bij Roosendaalse autosloper aan Spectrum, nu naar vermiste Belg Jelle Leemans (27)
SporenonderzoekDe politie is gaan dreggen na een tip over een auto die mogelijk op de bodem zou liggen. Aan het begin van de middag werd een Mitsubishi stationwagon uit het water getakeld. Experts van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) onderzochten de auto. Ook de Belgische politie was aanwezig.
De auto bleek leeg en niet te zijn gestolen. Het gaat ook niet om de auto van Leemans. Dat voertuig werd na zijn verdwijning in Merksem teruggevonden.
Geen sporen LeemansRond kwart voor twee was het onderzoek bij het Markkanaal afgerond. De auto is nog verder onderzocht op sporen. De politie heeft geen verdere aanknopingspunten naar de vermiste Belg gevonden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

John WassinkHet Markkanaal is al enkele jaren een beruchte dumpplek. Het lichaam van de 45-jarige Wassink werd 28 juli 2014 verpakt in plastic gevonden in het Markkanaal. Hij was een paar dagen eerder doodgeschoten in de woonwagen op zijn autobedrijf in Roosendaal.
Voormalig drugsbaron Kobus Lorsé wordt verdacht zijn schoonzoon John Wassink om het leven te hebben gebracht. Lorsé was een van de laatsten die Wassink nog zou hebben gezien. Hij zat een tijdje vast, maar is inmiddels weer vrij.
LEES OOK: Kobus Lorsé (70) aangehouden voor moord op schoonzoon John Wassink uit Roosendaal.
Freddy JanssenHet voormalige No Surrender-lid Freddy Janssen (51) werd op 4 juni vorig jaar dood gevonden in het water bij Den Hout. Onderzoek wees uit dat hij door een schot om het leven was gekomen.
Justitie beschuldigt Jan B. uit Hulten voor het laten verdwijnen van het stoffelijk overschot van Janssen. Wanneer B. voor de rechter moet komen, is niet bekend. Hij zit vast in een Amsterdams onderzoek naar grootschalige wapenhandel.
LEES OOK: Justitie vervolgt Jan B. uit Hulten voor laten verdwijnen lichaam Freddy Janssen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.