Werkgevers Brabant willen individueel vangnet voor personeel

15 maart 2016 om 15:38
nl
De Brabantse Zeeuwse Werkgeversvereniging BZW wil dat personeel met een tijdelijk contract dezelfde bescherming krijgt als medewerkers met een vaste aanstelling. Volgens BZW-voorzitter Peter Struik zou elke werknemer, vast of flex, een individueel potje moeten krijgen dat wordt gevuld met ww-premie, opleidingsbudget en ontslagvergoeding.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

Bij ontslag of omscholing wordt het geld uit dat potje gebruikt. Voor de plannen van de BZW moet wel de wet worden aangepast.
VNO-NCWVoorzitter Hans de Boer van de landelijke werkgeversvereniging  VNO-NCW neemt dinsdagavond in de Brabanthallen in Den Bosch het plan in ontvangst.
De Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging reageert hiermee op de Wet Werk en Zekerheid. De bedoeling van die wet is dat er meer mensen in vaste dienst worden genomen, maar in praktijk blijkt dat steeds meer werkgevers kiezen voor tijdelijke, flexibele arbeidscontracten.
Verschil verdwijntIn het FD zegt Peter Struik dat met het BZW-plan het verschil tussen vast en tijdelijk personeel verdwijnt.
OverstappenHet plan moet er volgens BZW ook voor zorgen dat werknemers makkelijker tussen sectoren kunnen overstappen. Verder zouden de voorstellen oudere werknemers door betere bijscholing aantrekkelijker maken voor bedrijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.