Gemertse bij laatste 25 kandidaten van Duitse talentenshow

15 maart 2016 om 21:10
nl
Ze is een rising star in de countrymuziek: Laura van den Elzen uit Gemert. Ze is pas 18 jaar oud maar werkt hard aan een internationale carrière. Zo doet ze mee aan de Duitse Idols-variant: 'Deutschland Sucht Den Superstar’ waar ze is doorgedrongen tot de laatste 25 kandidaten. “Het is heel overweldigend, ik had nooit verwacht dat ik zo ver zou komen”, vertelt de Gemertse in het programma Onder Ons.
Profielfoto van Bergen Manon van
Geschreven door
Bergen Manon van

Laura van den Elzen uit Gemert werd op haar twaalfde bekend door een finaleplek in de talentenjacht 'My name is' van RTL 4. Sindsdien zingt ze op countryfestivals in heel Europa.
Via 'Deutschland Sucht Den Superstar’ probeert ze nog meer internationale bekendheid te krijgen. “Ik treed sowieso al veel op in Duitsland, countrymuziek is daar populair”.
Jury weggeblazenIn de jury van de Duitse talentenjacht zit onder meer Dieter Bohlen, een Duitse muziekproducent bekend van de hitformatie Modern Talking. En HP Baxxter, beter bekend onder de artiestennaam Scooter.
Laura blies de jury bij haar eerste auditie omver: vijf miljoen kijkers zagen hoe de Gemertse unaniem doorging. “Ik was heel nerveus, niet eens voor het zingen maar meer voor het Duits praten. Het is niet je moedertaal en je wil toch ook een beetje leuk overkomen”, aldus Laura.
Afvalrace in JamaicaRuim 40.000 mensen deden auditie. Laura bleef samen met 31 andere kandidaten over voor de laatste afvalronde. Daarvoor reisde ze naar Jamaica. Uiteindelijk blijven er tien finalisten over. De opnames zijn al achter de rug, maar Laura mag nog niets zeggen over de uitslag. “Dat is echt heel erg moeilijk”, zegt ze lachend.
De eerste twee afvalronden zijn uitgezonden bij RTL en die heeft Laura overleefd. Begin april wordt bekend of de Gemertse de finale heeft gehaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.