Neergeschoten Rupert L. urenlang geopereerd, voor zijn leven wordt nog altijd gevreesd

15 maart 2016 om 19:39
nl
De man die afgelopen weekend in Eindhoven werd neergeschoten door de politie, Rupert L., is dinsdag geopereerd in het ziekenhuis. Hij werd behandeld aan zijn slokdarm. Dat liet advocaat Mark Nillesen aan Omroep Brabant weten.
Geschreven door

De slokdarm van L. raakte ernstig beschadigd tijdens de schietpartij. Mede daardoor wordt voor zijn leven gevreesd. Familieleden houden er nog altijd rekening mee dat de 41-jarige man ieder moment kan overlijden.
Tijdens een urenlange operatie probeerden artsen de slokdarm van L. te dichten, zo meldde Nillesen. Het was een operatie die 'alles of niets was' voor het slachtoffer van de schietpartij. L. lijkt er goed uitgekomen te zijn, hoewel de kans op herstel klein is. L. ligt nog altijd aan de beademing.
Kogel kan niet worden verwijderdBij de schietpartij werd L. geraakt door twee kogels. Eén doorboorde een long, de ander kwam in zijn lever terecht. De kogel in de long kan voor zover bekend nooit meer worden verwijderd. Een operatie zou te riskant zijn.
Advocaat Nillesen heeft naar eigen zeggen woensdagochtend opnieuw contact met de familieleden van L. Dan moet wederom blijken wat de stand van zaken is, zo liet hij ten slotte weten.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=ysXgPcxLCd4]
LEES OOK: ‘Hij schoot gewoon!’ Beelden tonen hoe Rupert L. woest op agenten afstormt en wordt neergeschoten
Bekende van politieL. is een bekende van de politie. Vorige week moest hij zich nog voor de rechter verantwoorden voor winkeldiefstal en voor het mishandelen van vijf agenten in Oss. Dat laatste gebeurde twee jaar geleden.
Vlak voor de mishandeling werd L. het café uitgezet omdat hij zich vervelend had gedragen. Bij zijn arrestatie verzette hij zich flink. Meerdere agenten waren nodig om de 120 kilo zware Antilliaan tegen te houden.
Kopstoot en bijtenOp dat moment begon de man op de agenten in te slaan en te schoppen. Hij deelde een kopstoot uit en deed een poging een agent in het gezicht te bijten. Ook werden politie-uniformen en een dienstauto beschadigd.
De rijksrecherche bekijkt momenteel in hoeverre L. iets te verwijten valt met betrekking tot de schietpartij. De politie zei dat hij in bezit was van een steekwapen, maar dit moet nog blijken. Hiernaar, en naar de vraag of de agent mocht schieten, doet de recherche nog onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.