Bosch bedrijf komt met Uber-constructie voor pakketpost

16 maart 2016 om 11:23
Wat Uber is voor het taxi- en personenvervoer, wil het Bossche bedrijf Just Cargo worden voor koeriersdiensten. Net als het beroemde Amerikaanse bedrijf brengt Just Cargo in Nederland klanten en chauffeurs met elkaar in contact via een app op de smartphone, maar dan om pakketten op te halen en te bezorgen.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

Chauffeurs die zich aanmelden, rijden met hun eigen auto en verdienen zo wat bij.
Ingrijpend veranderenBedrijven die pakketten versturen, zijn zo volgens Just Cargo 30 tot 40 procent goedkoper uit dan bij traditionele koeriersdiensten. Met een eigen app denkt het Bossche bedrijf de Nederlandse markt voor het verzenden en bezorgen van pakketten net zo ingrijpend te veranderen als Uber dat wereldwijd met taxi- en andere transportdiensten heeft gedaan.
"We noemen het ook wel de intelligentste vervoersdienst van Nederland”, zegt Michiel van den Boogaart van Just Cargo. "Het idee is bijna hetzelfde als bij Uber en daarom vraag je jezelf af waarom niemand dit eerder heeft bedacht."
AppHet systeem brengt vraag en aanbod bijeen via de app. Bedrijven kunnen zich online aanmelden via de site of de app en aangeven dat ze een pakketje hebben dat bezorgd moet worden. Ze voeren de ophaallocatie en de specificaties van het pakket in, zoals gewicht en afmetingen. Het tarief voor de klant wordt meteen getoond.
Just Cargo screent de chauffeurs die zich aanmelden en eist een VOG-verklaring, maar in principe kan iedereen met meer dan twee jaar rijervaring en een APK-gekeurde auto met WA-verzekering meedoen. Chauffeurs zijn vrij om te rijden wanneer ze willen. Ze melden zich aan en af via de app. Wel vraagt Just Cargo dat ze gemiddeld vijf ritten of meer per week rijden.
Alleen voor bedrijvenMomenteel verdienen veel 55-plussers wat bij via Just Cargo, maar Van den Boogaart ziet ook steeds meer jongeren die pakketjes willen bezorgen. In principe kan iedereen die vaak op de weg zit zich aanmelden voor Just Cargo. Naarmate zich meer chauffeurs aanmelden wordt het landelijk netwerk groter en kunnen koeriersdiensten voordeliger worden uitgevoerd.
Voorlopig werkt de app alleen voor de pakketbezorging van bedrijven. Op de particuliere markt kan het gevraagde tarief nog niet concurreren met de bestaande manier van pakketbezorging.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...